AKO VYZERÁ PRÍPRAVA NA OPEN TO CLOSE SET V PODANÍ MARKUSA SCHULZA

Na tvé nadcházející vystoupení v pražském klubu SaSaZu přijedeš se speciálním setem, který české publikum ve tvém podání ještě nezažilo. Jak se připravuješ na set typu OPEN TO CLOSE, který hraješ od začátku až do konce akce?

Nejprve musím podotknout, že je to fyzicky náročné, takže držet zdravou dietu je základ. Pár týdnu před plánovanými sólo-sety přestanu pít alkohol a ve fitku dávám důraz na kardio. Po cvičení, když se nás sejde víc, hrajeme basketball, který taky pomáhá. V den akcí moc nejím a než vyrazím do klubu, tak si dávám jen lehká jídla. S sebou do DJ bagu vezmu oříšky a ovoce pro případ, že moje energie začne stagnovat ke konci noci. A zlatý pravidlo je žádný alkohol během vystoupení.
MS

Hudebně, můj přístup k open to close setu je představovat normální klubovou noc se třemi DJs, kde se dám do role všech tří dohromady a smíchám tři styly krásně k sobě.
Začínám jako warm-up DJ, kdy ponechám náladu poklidnou s minimálními vizualizacemi, pomalejším tempem s důrazem na progressive a groove, kde jsou basy a perkuse klíčovými prvky. Dávám důraz na to, že jde o marathón, takže nechci vyčerpat energii publika s tracky plnými energie. Postupně to začínám rozjíždět s představou v hlavě, že po chvíli předám mix headlinerovi. Ta hlavní část vystoupení je totožná s tím, co můžete očekávat v normálním setu Markuse Schulze, dvě až tři hodiny okouzlující produkce a osvětlení, velké trance-ové  hity a melodie, známé vokály; v podstatě všechny tracky, s kterými se lidi ztotožní při poslechu mých alb nebo mé týdenní rádio show Global DJ Broadcast. To je přesně moment, kdy povolím ruční brzdu a vypukne chaos. Po několika hodinách, kdy je celá místnost jako jeden celek a praská ve švech, dochází čas na přechod k poslednímu DJovi; přesněji řečeno afterhours DJovi. Chci, aby mě lidi přestali vnímat jako hlavního DJe na podiu, a aby začali vnímat tu párty jako takovou; mnohokrát zmiňovaná jako „králičí nora“. To už je část večera, kdy jde o přežití těch, co jsou nejvíc fit; světla se stáhnou a hudba začíná být trochu mizivá a podivnější s důrazem na tracky se základem v technu a s mými melodiemi položenými nad nimi. A ve chvíle, kdy vylezeme z králičí nory, je čas na sebereflexi, kdy rozjedu klasickými tracky konec naší cesty. Není nic krásnějšího než umění DJingu.

 Máš nějaké speciální požadavky na celo-noční akce jako je ten náš?

 Nic neobyčejného, jen chci mít u DJ-pultu jeden nebo dva větráky navíc, abych se chladil a také navíc nějaké ručníky. Sbalím si s sebou náhradní tričko, abych se mohl naklonit za pult a převléct se v případě, že moje první tričko se propotí. A abych nebyl dehydrovaný, je dobré mít poblíž láhve s vodou. V případě delších setů s dobou 10-12 hodin piju v průběhu večera pomerančový nebo brusinkový džus. Abych byl upřímný, ani můj normální rider není moc náročný.

Markus Schulz přiveze svůj OPEN TO CLOSE set do pražského klubu Sasazu již 21. května. Vstupenky na toto mistrovské umění v podání jediného umělce jsou zatím ještě v prodeji u Ticketportal.cz: https://bit.ly/MS-OTCPrg16Tix

Akci Vám přináší United Music.

MS-OTC_Prg2016_poster

Zdroj: Transmission & United Music Team