Mark Knopfler vydáva ôsmy sólový album!

Mark Knopfler je jedným z najúspešnejších britských hudobníkov. So svojou domovskou kapelou Dire Straits sa etabloval medzi hudobnú špičku už v sedemdesiatych rokoch, no posledných dvadsať rokov zasvätil svojej sólovej kariére. Na marec tohto roka pre fanúšikov pripravil už svoj ôsmy sólový album…

Mark svoju novinku nazval Tracker a vydá ju už 13. marca, teda zajtra! Piesne na tento album vznikali niekoľko rokov a sám Knopfler dodáva, že ide o album, s ktorého výsledkom je spokojný najviac za celú svoju sólovú kariéru. Produkcie novinky sa chopil Knopfler sám, pomáhal mu však aj jeho dlhoročný kamarát, taktiež bývalý člen Dire Straits – Guy Fletcher. Ten patril tiež do skupiny hudobníkov, s ktorou Mark album v  British Grove Studios v Londýne nahrával.

Photo_Tracker_300CMYK2_web

Kolekcia Tracker bude v základnej verzii obsahovať jedenásť piesní, dostupná bude však aj deluxe edícia so štyrmi bonusmi navyše. Skalní fanúšikovia nepochybne ocenia aj špeciálny box obsahujúci CD, ďalší bonusový disk, DVD s exkluzívnym materiálom z nahrávania, vinyl a niekoľko ďalších darčekov, vrátane umeleckých fotografií.

Mark Knopfler patrí k tým hudobníkom, ktorí svoje nahrávky predstavujú veľmi často aj na koncertných pódiách. Rovnako tomu bude aj po vydaní albumu Tracker, kedy sa už v polovici mája, počnúc vystúpením v Dubline, vydá na niekoľkomesačné svetové turné, počas kterého odohraje neuveriteľných 85 koncertov!

https://www.youtube.com/watch?v=T1mUOnwi-68

Mark Knopfler novinkou Tracker potvrdzuje, že je aj vo svojich 65 rokoch v skvelej hudobnej a autorskej forme a je právom považovaný za jednu z veľkých rockových britských legiend. Svojím novým albumom snáď už ani nemohol lepšie nadviazať na úspech jeho doterajších sólo albumov, ktoré sa v drvivej väčšine stali predajnými bestsellermi… 

Mark Knopfler o sebe dáva po vyše dvoch rokoch konečne zasa vedieť! Jeho nový štúdiový album “Tracker“ vychádza pod hlavičkou Universal Music už 13. marca!

https://www.markknopfler.com
https://www.facebook.com/MarkKnopfler

Cover_Tracker_300CMYK_web

Zdroj: Universal Music s.r.o.