Mark Knopfler sa budúce leto predstaví v Bratislave!

BRITSKÝ FENOMENÁLNY GITARISTA, BÝVALÝ FRONTMAN LEGENDÁRNEJ KAPELY DIRE STRAITS A JEDEN Z KRITIKOU NAJLEPŠIE HODNOTENÝCH A KOMERČNE NAJÚSPEŠNEJŠÍCH UMELCOV VŠETKÝCH ČIAS MARK KNOPFLER SA PO NEUVERITEĽNÝCH 16 ROKOCH VRACIA NA SLOVENSKO PREDSTAVIŤ SVOJ NOVÝ ALBUM „PRIVATEERING“. DO BRATISLAVSKEJ AEGON ARENY ZAVÍTA V RÁMCI SVOJHO KONCERTNÉHO TURNÉ, KTORÉ MÁ 72 ZASTÁVOK V DVADCIATICHPIATICH EURÓPSKYCH MESTÁCH.

Nový album „Privateering“ vychádza 3. Septembra 2012 a MARK KNOPFLER ho s svojou kapelou podporí na sérii koncertov od apríla do júla 2013. „Privateering“ je Markov ôsmy sólový štúdiový album, obsahuje dvadsať skladieb a je to vôbec prvý dvojalbum v jeho tridsaťpäťročnej kariére. „Čím som starší, tým viac mám chuť písať,“ hovorí. „Celý proces si užívam viac než kedykoľvek predtým, písanie, nahrávanie aj živé hranie. Baví ma všetko“.

Knopfler a jeho osemčlenná kapela sa už teší, až zase vyrazí na koncertné turné, ktoré odštartuje v roku 2013. „Je to ako byť kapitánom malej bojovej lode a ja si celý ten život v tíme na turné naozaj užívam.“

Okrem materiálu z nového albumu sa fanúšikovia dočkajú aj piesní, ktoré sa stali súčasťou našich životov, a Mark si ich patrične vychutná. „Naše staré skladby sa pre mnohých stali v podstate ukazovateľmi na ceste životom. Budem samozrejme hrať tieto veci občas trochu inak, aby som ich udržal pri živote a aby pre mňa boli zmysluplné a nepôsobili ako kabaret. Sú však skladby, ktoré keď nezahráte v pôvodnej verzii, tak pre veľa ľudí svet prestane byť tým, čím býval. Skrátka rád hrám staré piesne, ktoré som zložil a ľudia ich radi počúvajú.“

Mark vydal svoj prvý sólový album „Golden Heart“ v roku 1996 a potom hneď v prvom desaťročí 21. storočia vo svojom tvorivom rozlete celý rad ďalších skvelých platní – celkovo vydal v spoločnosti Universal 7 titulov: Golden Heart (1996), Sailing To Philadelphia (2000), The Ragpickers Dream (2002), Shangri-La (2004), All The Road Running (2006), Kill To Get Crimson (2007), Get Lucky (2009).

Mark Knopfler nie je len plodným skladateľom, ktorý, ako sa zdá, nedokáže skrátka prestať písať a nahrávať pesničky, ale je i vynikajúcim koncertným hudobníkom – na podporu všetkých zmienených albumov intenzívne vystupoval po celej Európe aj USA.

Mark Knopfler býva označovaný ako jeden z najlepších gitaristov všetkých čias. Počas svojej hudobnej kariéry predal viac ako 120 miliónov albumov, a to či už sólovo alebo s kapelou Dire Straits.

V roku 2012 to bude už 20 rokov od posledného koncertu Dire Straits.

Niekoľkonásobný držiteľ ceny Grammy v kategórii spevák / skladateľ spojil v Dire Straits svoje ironické texty s osobitou technikou hry na gitaru a vytvoril tak obrovské hity ako „Money For Nothing“, „Sultans Of Swing“, „Romeo and Juliet“ a „Walk Of Life.“ Produkoval nahrávky Boba Dylana a Randy Newmana, je taktiež autorom niekoľkých soundtrackov : „Local Hero“, „Princess Bride“, „Last Exit To Brooklyn“ , „Wag The Dog“ a „A Shot at Glory“.

Príďte na koncert Marka Knopflera 23.júna 2013 do Aegon Arény a zažite „live“ absolútnu rockovú klasiku.

AN EVENING WITH MARK KNOPLFER AND THE BAND
23.6.2013 AEGON ARENA (NTC), BRATISLAVA
CENY VSTUPENIEK 50 € – 85 €
VSTUPENKY V PREDAJI OD: 18.9.2012

Zdroj: XL