Marián Varga zahrá s Vianočnou suitou pre opustené deti!

Marián Varga sa spojil s významnými slovenskými hudobníkmi pre dobrú vec! Koncom roka odohrá štyri koncerty, ktoré podporia návrat opustených detí do náhradných rodín. Na koncerty s názvom Vianočná suita sa môžte tešiť v štyroch slovenských mestách.

Hudobník Marián Varga, Moyzesovo kvarteto a dychové kvinteto sa spojili pre dobrú vec. Odohrajú koncert Vianočná suita na podporu občianskeho združenia Návrat, ktoré nachádza náhradné rodiny pre opustené deti.

„Opusteným deťom nedávame hračky, nachádzame im rodiny! Touto vetou sa riadi nezisková organizácia Návrat. Doteraz pomohla nájsť novú rodinu takmer tisícke opusteným deťom a ja im v tom rád budem pomáhať. Z každej vstupenky venujem časť priamo tomuto združeniu.“ Vysvetľuje pointu akcie organizátor koncertov  Palo Maruščák z občianskeho združenia SCENE .

Návrat je nezisková organizácia, ktorá od roku 1993 presadzuje a podporuje návrat opustených detí z detských domovov do rodín. V 7 regionálnych centrách – Prešov, Banská Bystrica, Žilina, Trenčín, Trnava, Bratislava poskytuje komplexné odborné služby pre rodiny v kríze, opustené a ohrozené deti a pre náhradné rodiny.

Dobrú myšlienku podporí spoločný projekt významných slovenských interpretov Mariána Vargu, Moyzesovho kvarteta a dychového kvinteta. Spojenie nekonvenčnej  tvorby a kvalitnej hudobnej produkcie nadväzuje na úspešný projekt Marián Varga a Moyzesovo kvarteto, ktorý si prišlo pozrieť vyše dvanásťtisíc divákov.

Organizátori dúfajú, že aj tentokrát budú koncerty pre ľudí rovnako atraktívne. Prilákať by ich mohli legendárne skladby Mariána Vargu ako Z ďatelín, Smutná ranná električka, Možno, že ma rada máš, Domáca úloha či Labutie piesne. Zaujímavou rozhodne bude aj slávnostne ladená a silne emotívna Vianočná suita, ktorá prepožičala meno celému koncertnému turné.

Na Vianočnú suitu sa môžte tešiť v štyroch mestách:
25.11.2012 o 18,00 Evanjelický kostol,  Banská Bystrica
26.11.2012 o 19,00 PKO Čierny Orol , Prešov
27.11.2012 o 18,00 Evanjelický kostol, Ružomberok
8.12.2012 o 18,00 Veľký evanjelický kostol, Bratislava

Zdroj: Propaganda House s.r.o.