Mária Čírová, Barbora Švidraňová a Kristína Turjanová pokrstili „Výsostne ženskú záležitosť“!

Jedinečný román, ktorý je sondou do duší single žien, pokrstili včera večer tri rovnako  výnimočné dámy slovenského šoubiznisu. Aj oni sa tak zaradili k Slovenkám, ktoré oslovila novinka na našom knižnom trhu – „Výsostne ženská záležitosť“.

Prečo ste stále single? Čo robíte zle? Naozaj sa musíte čím skôr vydať a narobiť si hŕbu detí? Kde sa skrývajú nezadaní muži? Existuje „Pán Pravý“? To sú základné otázky, na ktoré sa snaží odpovedať čerstvo pokrstená knižná sonda do duše nezadaných žien „Výsostne ženská záležitosť“ z portfólia vydavateľstva Citadella. Svoju románovú prvotinu vyskladala skúsená novinárka Barbora Daxner z vtipno-smutných príhod zo života o aktuálnej problematike SINGLES, teda nezadaných ľudí. Rozličné postrehy a životné príbehy zo svojho okolia som začala zbierať zhruba pred dvoma rokmi, i keď vtedy ma ani vo sne nenapadlo, že z toho jedného dňa vznikne knižka,“ vysvetľuje dlhoročná publicistka zrod svojej prvotiny, ktorá paradoxne vznikla popri písaní celkom inej knihy. Najvtipnejšie postrehy napokon pretvorila na poviedky, spojené postavou hlavnej hrdinky Ester a jej životne dôležitou misiou – hľadaním Pána Pravého. Silný vplyv na finálnu podobu knihy mala i najväčšia vášeň jej autorky, cestovanie. Viaceré kapitoly románu sa vďaka tomu odohrávajú ďaleko za hranicami Slovenska. „Príbehy sa odohrávajú na Slovensku, ale aj napríklad v Prahe, Portugalsku, Tokiu či na Bali, ktoré bolo inšpiráciou posledných dvoch kapitol príbehu,“ vysvetlila mladá spisovateľka.

Pri výbere krstných mám nového prírastku na predvianočnom knižnom trhu padla voľba na  úspešnú speváčku a dve herečky. Podľa autorkiných slov, trojicu dám spája nielen to, že sú jej v súkromí veľmi blízke, ale i fakt, že o ich talente niet pochýb. „Sú to ženy, ktoré vedia, kto sú a čo chcú – čo je presne stav, k akému hlavná hrdinka mojej knihy dospeje v závere románu (teda aspoň dúfam),“ smeje sa autorka novej biblie pre ženy, ktorá sa tento rok iste objaví pod nejedným vianočným stromčekom. „Výsostne ženská záležitosť“ bola pokrstená zubnou pastou, pretože v jednej z kapitol autorka rozoberá tzv. „teóriu zubných kefiek“, ktoré sa v príbehu objavia vo viacerých dôležitých okamihoch, a tiež balijskou kávou, ktorá jej „pomáhala“ pri zrode záveru románu.

„Nech má knižka u čitateliek veľký úspech a nech to čítanie okrem zábavy niektorým hľadajúcim aj pomôže!“ zapriala knižke sudička Mária Čírová.

„Želám tejto knihe, aby sa dobre predávala, pretože ju písala moja kamoška Barborka, a tá keď sa do niečoho pustí, tak to nemôže byť zlé. Práve naopak, vynikajúce. Takže, ženy, máte sa na čo tešiť!!! :-) Pretože Bali je úžasné harmonicko emocionálne aromatické dobrodružstvo, láskyplné farebné chutné exoticko sexi, a preto túto knihu krstím balijskou kávou. Toto všetko patrí hlavne tebe, Barborka, a myslím, že vieš, o čom hovorím, a vy ostatní sa to dozviete v knihe. Príjemné čítanie!“ Pridala svoje prianie herečka Kristína Turjanová, ktorá absolvovala po boku autorky spomínanú cestu na Bali.

Trojicu prianí uzavrela finalistka Hlasu Československa Barbora Švidraňová: „Želám tejto neuveriteľne vtipnej a zároveň veľmi trpkej knižke tú najväčšiu predávanosť, pretože by si ju mali prečítať všetky single ženy a HLAVNE muži, aby porozumeli aspoň z časti, ako sa cítime a že naozaj nie sme také nedobytné a emancipované, ako sa môže zdať. Každý, kto túži po láske, sa v tejto knižke nájde. Tak ako ja. Práve preto je mi obrovskou cťou byť krstnou mamou tohto vydareného dieťatka, pretože je to konečne po dlhom čase kniha, ktorá sa dotkla mojej duše. Ďakujem!“

A čo napokon zapriala svojmu knižnému debutu samotná autorka? „Aby sa jeho odkaz dostal k čo najväčšiemu množstvu žien, ktoré ho potrebujú počuť.“ Stručné posolstvo nájdu čitateľky  aj na obálke knihy: „Najprv musíte nájsť samy seba, aby ste našli tých druhých. Alebo toho druhého.“

Zdroj: SOUL FOR SHOW
Foto: Milan Žigo