Marek Ztracený opäť šokuje – bez ohlásenia vydáva nový album.

Marek Ztracený nečakane prekvapil svojich fanúšikov a pri príležitosti dvoch vypredaných koncertov v O2aréne oznámil len týždeň pred vydaním nový album. Novinka dostala názov Planeta jménem stres a stala sa v poradí šiestym albumom Mareka Ztraceného. Prvým singlom je pieseň Tak se nezlob, kde dominuje netradičný zvuk mandolíny a nezbedný text.  K pesničke vznikol mimoriadne vtipný valentínsky videoklip plný známych tvárí.

Rodák a veľký patriot zo Železnej Rudy sa po 2 rokoch a po poslednom štúdiovom počine Vlastní svět vrátil do štúdia DC Sound – Frýdštejn, aby tu s producentom Daliborom Cidlinským jr. nahral desať nových pesničiek. Ako jedenástu pridal vianočný singel Stačí věřit, vydaný koncom minulého roka.

Povedzme si na rovinu, k Valentýnu asi ťažko hľadať lepší klip než tento, kde sa desať sympaťákov tak trochu ospravedlňuje ženám a sem tam pri tom aj robia solídne čísla :). Veľmi  sme sa pri natáčaní nasmiali a na tento deň budem naozaj dlho spomínať. Takýto pozitívny klip som ešte nevidel a vďaka účinkujúcim moja nová pieseň dostala ďalší rozmer. Nechcem kaziť prekvapenie, ale myslím, že ju na koncertoch v O2 aréne nevynechám,“ opisuje zákulisie nečakaného kroku Marek Ztracený.

Uplynulé dva roky sa ukázali ako zlomové v Marekovej kariére. Jeho zatiaľ posledný štúdiový album Vlastní svět sa stal platinovým, do českého rozhlasového éteru vyslal šesť veľkých rádiových hitov, väčšina videoklipov k tomuto albumu prekonala hranicu 2 miliónov vzhliadnutí, ale hlavne sa Marekovi podarilo naplniť hneď dvakrát pražskú O2arénu.

Na novom albume dokazuje, že je právom označovaný za jedného z najúspešnejších českých skladateľov a potvrdzuje to i takmer stopercentným autorstvom všetkých piesní na albume. Čestnou výnimkou je titulná skladba Planeta jménem stres, v ktorej sa objavuje hneď prvé veľké prekvapenie: spoluautor textu a hosťujúci raper Rytmus. Druhým špeciálnym hosťom je speváčka Tereza Mašková v duete Víc než hádky. Prvým singlom sa stala pieseň Tak se nezloba medzi ďalšie veľké hity sa iste zaradí i vtipne poňatá autobiografická pesnička Dokonalej či milostné vyznanie Tak ti tu říkám. Nechýbajú ale ani pesničky s poctivým poprockovým základom, ktoré reprezentujú úvodné Když tě život kope do zadku či Obyčejný člověk. Hudobnou bodkou na albume je veľmi osobná pieseň Až se tě někdo zeptá, venovaná Marekovmu synovi.

Marek Ztracený suverénne dokazuje, že patrí medzi absolútnu špičku českej hudobnej scény. Okrem vlastných hitov ho poslucháči poznajú tiež ako autora úspešných piesní pre hviezdy českej populárnej scény, vrátane Karla Gotta, Lucie Bílej či Hany Zagorovej.

Album bude až do oficiálneho vydania 26. februára v predaji iba na koncertoch Mareka Ztraceného v pražskej O2 aréne 22. a 23. 2. 2020.

Zdroj: TS