Marek Majeský, Majo Labuda a najmä talentované deti si po premiére muzikálu Peter Pan vyslúžili standing ovation!

Veselý smiech, napätie, nadšenie a na záver standing ovation. Premiéra muzikálu Peter Pan v Šali bola pre malých hercov a ich profesionálnych kolegov veľkým úspechom. Deti z Divadla Šok a Divadla Úsmev predviedli vynikajúce herecké výkony, za ktoré ich pochválil aj režisér predstavenia Viktor Vincze starší. Marek Majeský v role láskavého otca, ktorý zabudol, aké dôležité a krásne je vedieť snívať a skvelý Majo Labuda ako Hook boli už len čerešničkami na torte. Premiéru si užili aj obe Marekove dcérky, ktoré snový príbeh Petra Pana úplne pohltil. Premiéra bola v Šali a najbližšie si predstavenie plné krásnej hudby z dielne Valentína Kozaňáka a Simi Martausovej môžu záujemcovia pozrieť v Piešťanoch.

Muzikál Peter Pan má za sebou dve premiéry v Šali a pre tvorcov boli obe skutočným zadosťučinením. Môžu sa tešiť z toho, že objavili veľké detské talenty, ktoré nielen hrali, ale ukázali, že vedia aj pekne spievať a tancovať. Diváci ich odmenili burácavým potleskom. V hlavných detských úlohách sa predstavili 9-ročný Matej Krajčovič z Divadla Šok ako Peter Pan a 13-ročná Sofia Jurčiaková z Divadla Úsmev, ktorá hrala Wendy.

Mne sa Wendy hrala dobre, páči sa mi táto postava, ale bola by som spokojná aj s hocijakou inou úlohou. Veľmi som chcela v Petrovi Panovi hrať, je to môj splnený sen, baví ma to a napĺňa. Reakcie publika ma mimoriadne potešili,“ vraví Sofia.

„Mal som trochu trému, napokon, hrať s takými hercami ako Marek Majeský a Majo Labuda je výzva, ale je to aj úžasné. Už na skúškach na nás boli veľmi milí. V predstavení nielen hrám, ale aj spievam a tancujem a najmä to tancovanie som musel veľa cvičiť. Ale oplatilo sa,“ dodáva Matej.

Muzikál Peter Pan je modernejšou verziou slávnej rozprávky, ktorá už dokázala nadchnúť mnohé generácie.

„Tým, že som tu mal na premiére aj rodinku, bol som veľmi zvedavý, ako budú reagovať moje dve dcérky a obe boli nadšené. Premiéra bola trošku dlhšia, tak som sa bál, či to tá menšia, 4 a pol ročná, vydrží, ale vydržala bez problémov. Dokonca mi kamaráti hovorili, že ju to úplne  vtiahlo, až občas nadšene počas predstavenia vykrikovala. Som veľmi milo prekvapený, ako to všetci pozitívne prijali a dúfam, že takéto isté odozvy budeme mať po celom Slovensku,“ nádejá sa Marek Majeský.

„Ja v Šali účinkujem už po niekoľkýkrát. V tomto muzikáli som hral aj pred 15 rokmi, medzi tým sa vymenila generácia detských hercov. Niektorí, ktorí to hrali pred tými 15 rokmi, sa dokonca prišli pozrieť, dnes už ako dospelí ľudia so svojimi detičkami. Atmosféra bola výborná, bolo to perfektné,“teší sa Marián Labuda.

Hudbu k muzikálu Peter Pan zložili Valentín Kozaňák a Sima Martausová, režisérom predstavenia je Viktor Vincze, otec známeho televízneho moderátora.

„S výkonmi detí som veľmi spokojný. Ani by som to nenazýval hereckými výkonmi, deti sú jednoducho sami sebou, tešia sa, zabávajú a o to v tejto hre aj ide. Mňa osobne deti nabíjajú energiou, ale treba uznať, že keď sme doskúšali, oddýchol som si. Všímal som si aj reakcie detí v publiku a myslím si, že ich to zaujalo. Je to presne ušité pre detské publikum,“ uzatvára Viktor Vincze.

Po premiére v Šali sa predstavenie postupne presunie do ďalších slovenských miest, najbližšie 13. októbra do Piešťan, kde sa v úlohe otca predstaví Michal Kubovčík. Lístky sa dajú zakúpiť v sieti Ticketportal (https://www.ticketportal.sk/event/Peter-Pan)

Predstavenie Peter Pan si môžete pozrieť v nasledovných mestách:
13.10.2019 o 15h    Dom umenia Piešťany
26.10.2019 o 15h    Dom kultúry Liptovský Mikuláš
3.11.2019   o 15h    DK Zrkadlový háj Bratislava
9.11.2019   o 16h    Dom kultúry Brezno
17.11.2019 o 15h    Kino Hviezda Trenčín
23.11.2019 o 16h    DK Podborová Zvolen
7.12.2019   o 16h    Dom kultúry Rimavská Sobota

Zdroj: TS
Foto: OZ StArt