Marec s Divadlom SkRAT: 2 percentá, najnovšie Extrakty a náhrady, ale aj staršie inscenácie

Milí priatelia! V marci sa na vás obraciame nielen s pozvánkami na naše predstavenia, ale aj s prosbou o venovanie 2 % z vašich daní. V rámci kampane sme pre vás pripravili aj krátke video. Podporte činnosť autorského divadla pôvodnej slovenskej tvorby.

Tento mesiac sme pre vás pripravili aj 2 reprízy našej najnovšej inscenácieExtrakty a náhrady. Inscenáciu, ktorá bude súťažiť na festivale Nová dráma o titul Grand Prix, môžete vidieť už najbližší utorok, 8.3. alebo na konci mesiaca,31. marca.

Vo štvrtok, 10. marca je v programe Divadla SkRAT inscenácia Narodeniny.

c0ed4a1e-1249-4338-9158-588a76e69dc5

Vyše roka Divadlo SkRAT hľadalo spôsob ako inscenovať námet o oslave narodenín. Súbor chcel ísť vo svojom hľadaní ďalej a ponúknuť divákom formálne a obsahovo iné predstavenie, na aké boli zvyknutí. Uprostred skúšania a prepisovania desiatok hodín materiálu sa SkRAT zúčastnil na festivale Ex Ponto v Ľubľane. Stretol sa tam s írskym dramatikom Christopherom McKeyom, ktorý ponúkol divadlu svoju hru Narodeniny. Je to prvý text, pre ktorý sa súbor rozhodol a upustil od svojich princípov v skromnej úcte pred talentom inonárodného autora.

Tretí marcový týždeň budete môcť vidieť v Divadle SkRAT inscenácie, ktoré už dlhšie neboli v programe. V pondelok, 14. marca to je Stredná Európa ťa miluje alebo “šílená jízda do nejtemnějších hlubin středoevropské duše.”
Vo štvrtok, 17. marca, sme zaradili do programu Napichovačov a lízačov. V nich herci Divadla SkRAT vyvracajú mýtus o tom, že ľudia sa delia na lovcov a zberačov. Obrazy, výstupy, scénické a textové koláže, ktoré vášnivo obhajujú novú pojmológiu a nový pohľad na staré veci. Zároveň však sami seba vyvracajú, sami so sebou polemizujú, sami seba požierajú pri hľadaní odpovede na zásadnú otázku súčasnosti: Kto sú napichovači? Kto sú lízači?

Predposledný marcový týždeň bude patriť inscenáciám Môj lov!(e) a Donor, swingers a iné experimenty… Obe inscenácie odpovedajú aj na otázky: Čo všetko sme schopní konať v najväčšom presvedčení? A aké to môže mať následky? Príďte si odpovedať.

Začíname vždy o 20:00.

Zdroj: Divadlo SkRAT