Allan Mikušek, Michal David a Vašo Patejdl odovzdajú fanúšikovi gitaru podpísanú slovenskými a českými legendami!

Galakoncert Allana Mikušeka, ktorý spojí slovenskú a českú hudobnú scénu, sa uskutoční už koncom tohto mesiaca. Na jednom pódiu sa predstavia spevácke esá ako Michal David, Vašo Patejdl, František Nedvěd, Beáta Dubasová, Peter Cmorik a mnoho ďalších.

Oslava dvoch jubileí jedného z najvýraznejších slovenských country spevákov sa uskutoční na sklonku januára. Na koncerte nesúcom názov Galakoncert Allan Mikušek 50-25 + hostia sa v bratislavskej HANT aréne na jednom pódiu stretnú zaujímavé tváre slovenskej i českej hudobnej scény. Návštevníci tejto hudobnej udalosti sa môžu tešiť na silný zážitok a obrovskú škálu hudobných žánrov. Jeden z návštevníkov si domov odnesie i hodnotný darček, ktorý mu priamo na pódiu odovzdá oslávenec Allan Mikušek spolu s Michalom DavidomVašom Patejdlom. 

Počas takmer trojhodinového programu sa postupne vystúpia zaujímaví hostia. Všetci avizovaní vystupujúci sú s Mikušekom spojení či už profesionálne, alebo dlhoročnými priateľstvami. Diváci sa môžu tešiť na Frantu Nedvěda a Tie break, Tučňákov, Petra Kocmana, Tomáša Linku či Michaelu Tučnú. Interpreti sa predstavia s nestarnúcimi country skladbami, ktoré sú Mikušekovi najbližšie. Jubilejný koncert však bude postupne gradovať a návštevníci zažijú ochutnávku popu, či pop-rocku, ktoré im zaspievajú zástupcovia domácej hudobnej scény. Svojim chrapľákom publiku ponúkne niekoľko piesní i Peter Cmorik. Jednou z nich bude i n známa skladba Kam som rozum dal? Nežnejšie pohlavie počas koncertu zastúpi aj Beáta Dubasová, ktorá zaspieva okrem ďalších piesní známy hit Dievča z reklamy. Azda najočakávanejším slovenským vystúpením večera bude, keď pódium ovládne legendárny Vašo Patejdl a okrem spoločnej skladby s Mikušekom, či piesne z jeho sólovej dráhy publiku zahrá a zaspieva skladbu Kaskadér. Pomyseľnou čerešničkou večera bude určite vystúpenie českého hit-makera Michala Davida, ktorý sa bratislavskej HANT Aréne predstaví i s megahitom NONSTOP. Diváci sa na záver podujatia môžu tešiť tiež na spoločné vystúpenie všetkých účinkujúcich. Zaspievajú Tam u nebeských brán, ktorou si spoločne uctia pamiatku Michala Tučného.

Gitaru od Klema guitars podpíšu všetci hostia Galakoncertu

Pestrý line.up nie je jediný zaujímavý počin, ktorý sa Mikušekovi podaril. Keďže pripravovaný koncert je akousi oslavou jeho dvoch významných životných udalostí, rozhodol sa obdarovať jedného z návštevníkov koncertu hodnotným darom – gitarou a nie len tak hocijakou! Mikušek sa teší, že všetci jeho hostia, ktorí sa na koncerte pod jeho taktovkou predstavia, prejavili záujem o vlastnoručné podpísanie gitary značky Klema. Týmto gestom umelci dávajú už tak hodnotnej gitare skutočne obrovskú cenu a punc zberateľského kúsku. „Vybrať výhercu tejto skvostnej gitary som sa rozhodol prostredníctvom súťaže, ktorá prebieha na sociálnych sieťach. Tak zabezpečíme transparentnosť a gitara poputuje k výhercovi naozaj fér cestou,“ prezradil Mikušek, aké sú možnosti stať sa majiteľom gitary podpísanej legendami. Aby toho nebolo málo, výherca sa počas koncertu stretne i s muzikantskými hviezdami. Výhru mu totiž spolu s Allanom Mikušekom priamo na pódiu odovzdajú Vašo Patejdl a Michal David. Túto gitaru som vybral, pretože s ňou hrávam ja, ale i mnoho úspešných gitaristov, už roky. Som s ňou veľmi spokojný, maximálne mi vyhovuje po zvukovej stránke a páči sa mi vypracovanie nástroja. Aj keď si myslím, že keď bude podpísaná takými hviezdami, ako je Michal, Vašo, Franta, Beátka a vlastne všetkými mojimi hosťami, výhercovi ostane skôr ako pamiatka, ktorej hodnota bude časom stúpať nahor,“ okomentoval slovenský country spevák výber gitary, ktorá poputuje šťastnému výhercovi.

Na jubilejnom Galakoncerte Allan Mikušek 50-25 + hostia sa Mikušek so svojimi hosťami predstaví i v polohách mimo svojho charakteristického country žánru. Narodeninová párty spojená s oslavou výročia profesionálnej kariéry slovenského umelca, na ktorej sa na jednom pódiu stretnú stálice slovenskej i českej hudobnej scény, sa uskutoční 30.1.2018 v bratislavskej HANT Aréne.  

Vstupenky je možné zakúpiť v sieti Ticketportal: https://www.ticketportal.sk/Event/Galakoncert_Allan_Mikusek_50_25_hostia

Zdroj: TS