Marcela Laiferová oslavuje narodeniny novým albumom.

Populárna speváčka Marcela Laiferová oslavuje dve jubileá, ako darček dala sebe a fanúšikom album s najväčšími hitmi.

Stálica slovenského popu, speváčka Marcela Laiferová vydáva pri príležitosti svojho životného i pracovného jubilea pokračovanie úspešnej kompilácie 20 NAJ s poradovým číslom II. Výber svojich veľkých hitov si na nový album zostavila speváčka sama.

Vydavateľstvo Opus prichádza v týchto dňoch na trh s pokračovaním kompilácie hitov Marcely Laiferovej. V osvedčenej edícii 20 NAJ vychádza ďalších 20 hitov legendárnej speváčky, ktorá v tomto roku oslavuje životné i pracovné jubileum. Medzi dvadsiatkou piesní sa nachádzajú hity ako Na ostrove tráv, Dom s bielou bránou, Hymna lúčnych rán, Tou cestou, Mammy Blue a ďalšie.

„Prvý výber mojich hitov mal obrovský úspech, dnes je už vypredaný, a ľudia sa ma stále pýtajú, či nevydám ďalší. Keďže som ich nechcela sklamať, rozhodla som sa pripraviť pokračovanie, do ktorého som zaradila tie piesne, ktoré sa na prvý album nezmestili,“ vysvetľuje Marcela Laiferová dôvody, prečo sa rozhodla vydať novú kompiláciu svojich hitov, ktoré naspievala v rozmedzí rokov 1969 až po súčasnosť. Na obsahu kompilácie sa sama podieľala a pesničky si na album vyberala sama.

Marcela Laiferová má tento rok hneď niekoľko dôvodov na oslavu. Pripomína si totiž životné i pracovné jubileum. V júli oslávi neuveriteľných sedemdesiat rokov a tento rok je to aj päťdesiat rokov, odkedy vstúpila na hudobnú scénu. Oslavovať bude nielen s rodinou a priateľmi, ale aj so svojimi fanúšikmi, pre ktorých pripravila aktuálnu výberovku: „Koncom minulého roka mi vyšiel box s piatimi albumami, ktorý je veľmi úspešný a mám z neho radosť. To bol prvý darček pre mojich fanúšikov. Ako druhý darček pripravujem pre nich veľký koncert v Slovenskom rozhlase,“ prezrádza s úsmevom speváčka.

Marcela Laiferová sa narodila 14. júla 1945 v Petroviciach pri Žiline. Prvý veľký úspech zaznamenala s piesňou Lampy už dávno zhasli a odvtedy jej popularita stúpala. V roku 1970 vyhrala Bratislavskú lýru s pesničkou Slová. V sedemdesiatych rokoch slávila úspechy nielen doma, ale aj na zahraničných festivaloch, v osemdesiatych rokoch si odniesla bronzovú Bratislavskú lýru za pieseň Na cestu a zažiarila aj na maltskom hudobnom festivale. Priazeň publika si udržala aj v prelomových deväťdesiatych rokoch. S absolútnou prevahou bodovala nielen

v televíznej evergreenovej súťaži Repete, ale v roku 1998 dokonca získala bronzového Slávika.

Album Marcely Laiferovej 20 Naj II. vychádza vo vydavateľstve Opus (www.opus.sk)

ZOZNAM SKLADIEB NA CD:
Dávna pieseň
Hrajme, hrajme
Spi môj synček
Ja ešte čakám
V háji spím celý máj
Na ostrove tráv
Pamätníček pravej dámy
Dobrý deň
Dom s bielou bránou
Hymna lúčnych rán
Tou cestou
Potom príde víkend
Noc dýcha v nás
Pozdravy z hôr
Posledná láska
Mám na dlani sedem čiar ´08
Mammy Blue
Ak ma opustíš
Slová ´08
Lampy už dávno zhasli ´08

Laiferova, Marcela_20 naj II_cover

Zdroj: Foprza Music / Opus