Májová Fléda zažije hokejovú horúčku, rozkvitne s koncertom Princess Chelsea a zablahoželá k narodeninám skupine Monkey Business.

Květen se na Flédě ponese ve znamení hokeje, velkého výročí kapely Monkey Business i tradičních zastávek koncertních turné. Nový měsíc odstartuje série promítání přímých přenosů z hokejového šampionátu. Štafetu živých přenosů z utkání českého hokejového týmu a rivalskou atmosféru následně doplní soutěž Jednou trefou na Sziget, v níž budou 3 kapely usilovat o možnost zahrát si na jednom z nejvýraznějších evropských festivalů.

Zklidnění a prostor pro hudební rozjímání pak zajistí koncert Floexe se zpěvačkou Never Sol. Razantní a výbušný zážitek naopak slibuje show Princess Chelsea, novozélandské enfant terrible s andělským vzezřením a svérázným pojetím indie-elektroniky. V májovém programu nebude chybět ani hravost a bezprostřednost kladenských artbrut alternativců Zrní. Květen pak tým Level B production zakončí ve velké stylu, když na Špilberku oslaví s Monkey Business 15 let existence kapely.

Už 13. května rozezní Flédu zvukový čaroděj Floex se svou novou čtyřčlennou kapelou a zpěvačkou Never Sol. Mottem večera bude dech personifikovaný klarinety a hlasem a samostatný set Sáry Vondráškové, která pod uměleckým jménem Never Sol zaujala v posledních třech letech příznivce elektroniky a alternativy doma i v zahraničí. Výstřední show přiveze 21. května z Nového Zélandu zpěvačka Princess Chelsea, jejíž svéhlavý mix klasické hudby, orchestrálního popu a elektroniky patří mezi nejzajímavější projekty světové indie-popové scény. „Princess Chelsea má na kontě například hit The Cigarette Duet, který na youtube zaznamenal virální boom a 18 milionů zhlédnutí. Na Flédě navíc představí zcela novou desku Cybernetic depression, takže se můžeme těšit na originální show plnou překvapení a výbuchů energie,“ dodává David Novotný, dramaturg klubu Fléda.

Kromě koncertů nebude v májovém programu chybět ani úspěšná elektroswingová party Electro Swing Fewer. V brněnské premiéře na ní vystoupí italská kapela The Sweet Life Society, které budou krýt záda oblíbení DJs Swing Thing, Papa Django, Paolo di Maki a Max W. Typicky něžný artbrut a písně z desky Následuj kojota si 27. května poté na pódiu střihne kapela Zrní, pro kterou je typický veselý zpěv, beatbox, elektronika i hudební hra s klasickými nástroji. O dva dny později se pozornost celé jižní Moravy upne k hradu Špilberk. Na nádvoří brněnské dominanty totiž bude ve velkém stylu kapela koncertovat kapela Monkey Business. Živelné uskupení v čele s Matějem Ruppertem a Tonyou Graves oslaví v majestátním prostředí středověké tvrze 15 let existence a zároveň pokřtí novou desku s názvem „Sex and sport? Never!“. Na celobrněnskou oslavu přijedou kapele popřát například Ohm Square, Iva Bittová, Ewa Farna a další tajní hosté.

O klubu Fléda – Novodobá éra Flédy odstartovala po roce 2001, kdy vznikl v domě na Štefánikově ulici v Brně hudební klub. Od roku 2004 provozuje Flédu tým Level B production, který z klubu vytvořil jeden z nejlepších hudebních prostor v České republice. Dramaturgie klubu je rozmanitá a představuje jak zavedené kapely, tak mladé umělce a rodící se hudební směry. V programu mají své pevné místo větší a produkčně náročnější koncerty zahraničních hvězd i skromnější a autentické přehlídky lokálních hudebníků. Kromě koncertů je Fléda stabilní scénou pro klubové noci (Elektra, Vendeta, Vibe). Ty jsou vždy zaměřeny na konkrétní hudební žánry a aktuální trendy. Od roku 2001 se na pódiu Flédy vystřídalo více než 1000 interpretů, jejichž vystoupení zhlédl téměř milion hudebních fanoušků. Klub je vybaven špičkovou zvukovou aparaturou od firmy d&b audiotechnik.

logo fleda

Zdroj: Level B production