Maja Demitrová pozýva do Bratislavy a Trenčína na autogramiády k zbierke básní P.D. 38!

Pre fanúšikov a čitateľov pripravilo vydavateľstvo Ottovo nakladateľstvo dve autogramiády a besedu s Máriou Demitrovou k jej nedávno vydanej zbierke básní P.D.38. Vo svojej poézii sa zamýšľa nad láskou, pominuteľnosťou okamihu aj osudom v súvislosti so stratou jej milovaného manžela – slávneho hokejistu Pavla Demitru.

Prvé stretnutie sa uskutoční v utorok 11. decembra o 18. hodine v predajni kníh Martinus na Obchodnej ulici v Bratislave. Súčasťou programu je autogramiáda aj krátka beseda autorky s čitateľmi.

Druhá autogramiáda je naplánovaná na stredu 12. decembra so začiatkom o 17. hodine v priestoroch kníhkupectva Panta Rhei v OC Laugaricio v Trenčíne.

Zbierka básničiek P.D.38 vyšla v náklade 2000 kusov v deň, keď by sa dožil Pavol Demitra veku, ktorý nosil na svojom hokejovom drese. Verše a maľovanie sú pre Máriu Demitrovú terapiou. Publikácia obsahujúca jej intímne vyznania má 100 strán, obsahuje 53 básní (z toho 27 predtým nepublikovaných) a vyše 20 ilustrácií od Majky ako aj jej detí.

„V lete ma oslovil pán Svoboda z Ottovho nakladateľstva, či by som nechcela vydať zbierku. V tom čase som mala napísaných veľa nových básní, tak som súhlasila. Som veľmi rada, že vychádza práve na Paľkove 38. narodeniny,“ povedala Demitrová pri príležitosti uvedenia knižky na trh.

O básnickú zbierku Majky Demitrovej je mimoriadny záujem. Je to úžasne hlboké osobné vyznanie, nič podobné v knižnej podobe doteraz neexistovalo. Kniha svojím obsahom aj formou zaujala najmä ženy, ktoré s autorkou súcitia. Prežívajú s ňou jej bolesť, smútok aj lásku. Je to určite nádherný darček,“ uviedol  šéf vydavateľstva Vlastimil Svoboda. Za prvý týždeň sa predalo 630 výtlačkov,  ešte žiadna básnická zbierka nemala medzi čitateľmi u nás taký ohlas!

Zdroj: Ottovo nakladateľstvo
Foto: Presscentrum/RaSto