Magický, neskutočný i erotický Sen noci svätojánskej.

Shakespearova dramatická tvorba je naozaj rozsiahla. Komédia Sen noci svätojánskej, ktorú napísal na prelome 16. a 17. storočia, patrí medzi divácky i čitateľsky najobľúbenejšie diela. Literárna predloha sa dočkala nielen divadelných, ale tiež viacero filmových spracovaní (v roku 1999 si v jednom z nich zahrali Michelle Pfeiffer, Christian Bale, či Calista Flockhart).

Návštevníci bratislavského Mestského divadla P. O. Hviezdoslava si môžu 12. mája o 19.00 hod. pozrieť spracovanie Východočeského divadla Pardubice. Režisérskej taktovky sa ujal Slovák Marián Pecko, ktorý s českým divadlom už viackrát spolupracoval. Dej hry sa odohráva v magickom lese, ktorý je plný roztopašných víl, elfov, ale tiež kúziel.

Práve do tohto sveta sa skryje štvorica milencov – Lysander, Demetrius, Hermia a Helena, ktorí sa skrývajú nielen pred nesúhlasom Hermiinho otca, ale tiež pred aténskymi zákonmi. Originálnou súčasťou predstavenia sú piesne v angličtine, ale tiež zakomponovanie profesionálnych akrobatov, ktorí na trampolínach predvedú neskutočné výkony. Súčasťou sú i nečakané, no veľmi pôsobivé kostými, o ktoré sa postarala Eva Farkašová, či magickú atmosféru navodzujúca scéna, pod ktorú sa podpísal Pavol Andraško.

Ozvláštnenú divadelnú klasiku si môžete pozrieť len v Mestskom divadle P. O. Hviezdoslava. Viac informácií na www.mdpoh.sk

Zdroj: MDPOH