Machine Head prodlouží evropské turné, do kterého nově zařadili i vystoupení v Praze!

Američtí Machine Head, kteří jsou označováni za jednu z nejvlivnějších moderních metalových kapel, letos potěšili všechny své fanoušky hned dvakrát! Prvně, když Robb Flynn dal dohromady sestavu, která natočila jejich legendární debutové album „Burn My Eyes“ a podruhé, když potvrdil, že k 25.výročí od vydání této nahrávky vyrazí na turné.

To vypukne 5.října v Německu a přestože Praha v rozpisu koncertních míst původně chyběla, teď skupina oznámila, že turné prodlouží až do června 2020 a pražskou zastávku do druhé části šňůry již zařadila.

„Machine Head vystoupí 9.května ve Foru Karlín. Vstupenky budou v předprodeji v síti Lístocheck.cz od pátku 20. září od 10 hodin,“ potvrdil za pořádající agenturu Octopus Promotion Patrik Svitek.

A že půjde o vskutku památeční večer dokládají i slova managementu kapely, který prozradil, že celý den i večer v Praze bude filmován a následný záznam si návštěvníci koncertu budou moci posléze zdarma stáhnout. Současně skupina na turné nabízí speciální balíčky zahrnující vedle meet & greet, účasti na zvukovce nebo neprodejných reklamních dárků např. i podepsanou kytaru.

Machine Head vznikli v roce 1992 v Oaklandu na troskách thrashové legendy Vio-lence. Od počátku byl ale v jejich tvrobě patrný důraz na melodičnost, po fúzi s hard corem se postupně přerodili až do označení numetalové formace. Díky jejich odvážným zvukovým experimentům, kdy s každým novým albem posouvali  metal kupředu, jsou Machine Head vnímáni jako jedna z nejvýznamnějších metalových kapel současnosti. Do dnešního dne vydali devět studiových alb, včetně zmíněného „Burn My Eyes“, které svého času způsobilo na metalové scéně revoluci a dodnes je považováno za jedno z nejvlivnějších alb 90.let. V Praze koncertovali naposledy v roce 2014.

Více na www.listocheck.cz a facebook.com/events/423487831625999.

Zdroj: TS