Macháč 2012: Felix da Housecat – chicagská housová vlna!

Stejnì jako detroitská techno scéna, má i chicagská vlna house music své velikány. Mezi nì bezesporu patří FELIX da HOUSECAT, který ve svých čtyřiceti letech mùže dlouhé hodiny odpovídat na otázku: Jak to tehdy vlastnì bylo? Jeho produkce a hraní se v devadesátých letech nesla na vlnì hudebních pokusù a ochutnávek rùzných stylù, které vyústily roku 1995 v první album (Alone In The Dark).

Po roce 2000 nastává smršť kooperací (Miss Kittin, Junior Sanchez, Junior Jack) a nabídek remixù pro umìlce, kteří byli v té dobì na vrcholu popularity i mimo čistì taneční scénu (Madonna, Britney Spears, New Order, Garbage, Kylie Minogue, P Diddy). Svou tvorbu korunoval dvìma nominacemi na cenu Grammy.

Magazíny Rolling Stone a Spin jej titulovaly jako jednoho z nejkreativnìjších umìlcù v taneční hudbì. Felix byl od začátku výjimečný i tím, že dokázal tvořit v pozadí hity pro zásadní mainstreamové umìlce a zároveň si budovat vlastní kariéru producenta a DJe, která mimo jiné čítá celkem deset studiových alb. Jeho selekci mùžete najít také na kompilacích pro Global Underground, Bugged Out!, nebo Defected.

Felix da Housecat je vítanou osobností na všech zásadních svìtových festivalech elektronické hudby. Jsme rádi, že Felix poctí svou návštìvou páteční program festivalu Mácháč a domácí publikum ho tak po 4 letech opìt uslyší v ČR, navíc pod širým nebem.

machac_2012_plakat.jpg


Zdroj: NRG production
Publikoval: Redakcia GREGI.NET