Luke Abbott hosťom ďaľšieho vydania Exitab praxis.

Keď v roku 2010 rešpektovaný label Border Community pustil do sveta album ‚Holkam Drones‚, meno Luke Abbott sa pomerne rýchlo začalo šíriť blogosférou zameranou na budúcu tvár ostrovnej scény.

Ani štyri roky neubrali jeho farebným patternom obtočeným okolo subtílnych beatových mozaík nič z ich pôvodnej psychadelickej krásy. Po Andy Stott-ovi, Laurel Halo, či Holly Herndon bude Abbott ďaľším z hostí série Exitab praxis, ktorá sa tentokrát odohrá 29. marca v domovskej Fuge.

lukas_abbott

Aktuálne EPčka (Modern Driveway a Object Is a Navigator) vyšli na značke Notown (Gold Panda, Dam Mantle, Lukid). Typicky Abbottovská matematika s až neurologickým prístupom k detailom sa tu stáva súčasťou širokorozmerných, často off-beatových, sonických máp, ktorých tvár určili nekonečné možnosti legendárneho Eurorack modular synthu a ďalšie analógové hračky. Dummy Mag píše o “elektronike, ktorá neznie ako elektronika, o produkcii, ktorá je striktne neklubová, ale rozhodne v klube nepôsobí mimo.” Abbottove live sety sú dokonalým splynutím digitálnych a analógových postupov, kde ne/konečne tečúce slučky vytvárajú komfortné eskapistické bezčasie.

Maďarský kazetový label Farbwechsel patrí medzi to najpozoruhodnejšie, čo sa v súčasnosti urodilo v stále prepojenejšom stredoeurópskom “podzemí”. Jedným z piliérov labelu je v Budapešti usadený producent Norwell. SGR GLDR Magazín jeho Harmonia EP zaradil medzi svoju top desiatku (vedľa Piotra Kureka či Stroona) v rámci rekapitulácie diania v elektronických vodách V4ky za rok 2013.

Stroonovi, ktorý má vonku stále aktuálny album ‚Impermanence‚, momentálne nedá spávať Steve Reich, respektíve jeho opus Music for 18 Musicians, takže popri viacerých spoluprácach (Škvíry a Spoje, PPE) sa z rozhodol po nociach popracovať na elektronickej kompozícii Music for 18 Tracks, ktorú odpremiéruje práve vo Fuge.

++DJs: nezvučil a Sun Drugs (aka Sky To Speak DJset)
Predpredaj: 9€
FB EVENT

Zdroj: Exitab