Lukáš Oravec Quartet vydáva nový album „Hope“ a vyráža na turné

Lukáš Oravec Quartet koncom minulého roku zamieril do štúdia so vzácnym hosťom Jerrym Bergonzim. Spolu s poprednými hudobníkmi našej scény, Mariánom Ševčíkom, Tomášom Barošom a mladým pianistom Alanom Bartušom zaznamenali svoju autorskú tvorbu. Práve v týchto dňoch vychádza nový album a vo fyzickej podobe ho predstavia už tento mesiac na svojom turné. 

Aj tentokrát sa na koncertoch predstaví špeciálny hosť, saxofonista Jerry Bergonzi, snáď najznámejší autor jazzových učebníc a kritikmi zaraďovaný medzi prvú stovku najlepších saxofonistov všetkých čias. Takmer rovnako obsadená kapela postráda len mladého pianistu Alana Bartuša, ktorý získal štipendium na prestížne štúdium v New Yorku a jeho miesto nastúpi vynikajúci slovenský pianista Klaudius Kováč. Quartet za jedenásť rokov svojej existencie absolvoval množstvo koncertných  turné a projektov, nahrávaní a aj spoluprác s telesami v oblasti vážnej hudby.

Odohral viac ako 200 koncertných a festivalových vystúpení v 15 krajinách sveta. Formácia spolupracovala s dvaciatkou špeciálnych hostí z európy či z USA vrátane grammy ocenenými umelcami. Od založenia Quartet stihol nahrať 6 albumov a získal 5 ocenení ESPRIT Award a Radio_Head Awards za najlepší jazzový album roku. Album z verejných zdrojov formou štipendia podporil Fond na podporu umenia. Turné podporil Hudobný Fond.

Jerry Bergonzi (USA) – saxophone
Lukáš Oravec (SK) – trumpet, flugelhorn
Klaudius Kováč (SK) – piano
Tomáš Baroš (CZ) – doublebass
Marián Ševčík (SK) – drums

26.11. Nové Hrady, Welness hotel Rezidence
27.11. Praha, Jazz Dock
28.11. Blansko, Jazzový Gauč
29.11. Banská Bystrica, Hogo Fogo Jazz & Art Club
30.11. Považská Bystrica, Základná umelecká škola
1.12. Dolný Kubín, Hotel Park
2.12. Bratislava, Gypsy Jazz Festival

Spotify: https://sptfy.com/
Youtube: https://www.youtube.com/
Instagram: https://www.instagram.com/
www: http://www.lukasoravec.com/
Facebook: https://www.facebook.com/

Zdroj: TS