Erik & The Worldly Savages predstavili nové video ku skladbe Hope!

Kanadský frontman vedie v Srbsku gypsy punkovú kapelu s názvom Erik & The Worldly Savages. Tento mesiac predstavili nové video ku skladbe Hope.

Erik Mut sa narodil v Toronte, no po niekoľkých rokoch strávených na cestách po Európe, práve Belehrad sa stal tým správnym miestom, kde sa rozhodol vybudovať svoju kariéru a hudobný projekt, kde v každej piesni manifestuje túto cestu za hľadaním seba samého uprostred chaosu moderného sveta a spoločnosti založenej na striktných pravidlách.

Atmosféra balkánskej metropoly Belehrad na križovatkách Strednej Európy a Blízkeho východu získala medzi cestovateľmi reputáciu jedného z najzaújimavejších miest v Európe. V Erikovom prípade to bola to práve úprimnosť, výstrednosť a náladovosť ľuďí zo Srbska, ktorá sa podpísala na inšpirácií tvoriť piesne v tomto regióne.

Erik nazýva Belehrad svojim vlastným domovom od roku 2008, no hudba samotná sa formovala ešte dávnejšie s rôznymi hudobníkmi od Toronta, cez Londýn. V tomto čase kapela odohrala vyše 240 vystúpení v 24 rôznych krajinách, v rátane populárnych festivalov, ako napríklad aj Colors of Ostrava v Českej Republike.

V znamení pomiešanej kultúry, nový singel Hope mixuje Balkánsku trubkovú hudbu s tvrdou punk-rockovou náladou, pričom text vyzýva k vytrvalosti v momentoch, keď sa život zdá byť najkomlikovanejší.

Video ku skladbe Hope bolo vydané koncom Marca 2015 a režíroval ho Michael Bowring, fotograf a umelec z Londýna, ktorý momentálne taktiež žije v Srbsku.

ERIKWORLDLYSAVAGESPROMOPIC

Autorom príbehu je priamo Erik a hlavnú postavu prebral gitarista kapely Aleksandar Milenković. Začiatok nás uvedie do jedného z najhorších dní a cesta za hľadaním nádeje nás prevedie cez odľahlé miesta a bezútešné post-socialistické ulice až do bodu kedy nájde svoju nádej na jedinom mieste, kde ešte nikdy nehľadal – priamo v sebe.

Erik & The Worldly Savages: Nákazlivá punková energia, korenená etno-kultúrnym vplyvom. Nekontrolovateľná hudba so silným odkazom boja proti nudnej modernej spoločnosti.

https://www.worldlysavages.com/
https://soundcloud.com/worldlysavages/sets/new-studio-songs

Zdroj: Erik & The Worldly Savages