Lukáš Oravec Quartet featuring Radovan Tariška.

Formácia vznikla začiatkom roku 2012. Svojou kvalitou okamžite zaujala jazzových nadšencov. Kapela odohrala rozsiahlu šnúru klubových koncertov a festivalových vystúpení po celej Európe.

Quartet získal najvyššiu cenu súťaže „Young Faces of Slovak Jazz“ a „cenu za interpretačný výkon“  lídra quartetu. V roku 2013 vydali debutový album s názvom „Introducing Lukáš Oravec Quartet“ , ktorý je nominovaný na cenu ESPRIT 2013 za najlepší slovenský album roku. Lukáš Oravec vyniká jedinečným improvizačným umením a pokračuje v ceste prešlapanej velikánmi jazzovej trúbky v čele s Freddie Hubbardom, Tom Harrelom či Woodie Shaw.

https://youtu.be/msL7TOlTzSg

V Quartete účinkujú renomovaní umelci. Klavirista Ľuboš Šrámek, známy aj ako skladateľ,  aranžér a líder európskeho projektu „East European Artsamble“. Na bicie nástroje len šestnásťročný Dávid Hodek, zázračný talent, ktorý hrá už od svojich troch rokov. Absolvoval radu spoluprác so svetovou muzikantskou špičkou v Európe i Amerike. Získal množstvo medzinárodných ocenení. Má za sebou niekoľko albumov ako líder či sideman. Quartet dopĺňa žiadaný český kontrabasista Tomáš Baroš. Patrí k najmladším talentovaným kontrabasistom na jazzovej hudobnej scéne. Tomáš Baroš je člen najlepších jazzových formácií doma a v zahraničí. Všetci členovia L.O.Quartetu sú zároveň členmi Českého Rozhlasového Big Bandu Gustava Broma.

Lukáš Oravec – trumpet, flugelhorn
Ľuboš Šrámek – piano
Tomáš Baroš – acoustic bass
Marián Ševčík – drums
Radovan Tariška – saxophone

Koncerty:
28.4. o 20:00 BRNO, Metro Club
29.4. o 20:00 TOPOLČANY, Top Jazz Fest
1.5.   o 20:00 BANSKÁ BYSTRICA, Klub 12
2.5.   o 20:00 ŽILINA, Stanica Záriečie, krst albumu
7.5.   o 20:00 TÁBOR – Galerie Charlie
8.5.   o 21:00 PRAHA – Reduta
24.5. o 20:00 OBERTRUBACH
25.5. o 21:00 BERLIN – Jazz Festival Berlin

www.lukasoravec.com

LOQ_poster_on_tour_2014_WWW_small

Zdroj: Lukas Oravec