Lucia Šoralová odštartovala slovenské turné!

Skvelý spevácky výkon, vypredaná sála a standing ovations! Tak vyzeral koncert speváčky Lucie Šoralovej, ktorým v Bratislave odštartovala slovenské turné. Pokračovateľka Hany Hegerovej predstavila kritikmi ocenený album „O lásce, cti a kuráži“, ktorý vznikol v spolupráci s Michalom Horáčkom.

Lucia Šoralová predviedla v Bratislave vyše dvojhodinový dokonalý hudobný zážitok! Speváčka a skladateľka sa na koncerty po Slovensku vydala po ôsmych rokoch a v Bratislave ju čakal vypredaný Ateliér Babylon. Koncert odštartovala cigánskou ľudovou piesňou. Potom už nasledovali slovenské aj české šansóny. Piesne „Červená“ a „Yes, you can“ spievala s Luciou celá sála.

„Bol to úžasný koncert. Možno je to tým, že som koncertovala v svojom rodisku. Možno je to tým, že som zabudla, aký je rozdiel vo vrelosti medzi českým a slovenským publikom. Teraz som si to pripomenula. Tá otvorenosť je nabíjajúca…“ Vyznala sa Lucia Šoralová.

Lucia Šoralová nielen skvelo spievala, ale aj vtipne komentovala jednotlivé skladby. Naživo zahrala takmer celý nový album „O lásce, cti a kuráži“, na ktorom zhudobnila básne Michala Horáčka. Uznávaný textár bol exkluzívnym hosťom bratislavského koncertu. Slovenským fanúšikom naživo predniesol svoju baladu.

Boli časy, keď som mal na pódiu trému. Už ju ale nemám, a preto sa mi vystupuje dobre. Okrem toho obecenstvo v krásnom bratislavskom klube Babylon bolo mimoriadne srdečné… Lucka vie úplne presne o čom spieva. A to je pre autora textu to najdôležitejšie.“ Nadšene opísal Michal Horáček.

Lucia si na pódium okrem Michala Horáčka pozvala aj ďalšieho vzácneho hosťa. Dve skladby zaspievala v sprievode geniálneho huslistu Jána Berkyho. Koncert si nenechal ujsť ani Richard Müller, ktorý Luciin album „O lásce, cti a kuráži“ v Bratislave koncom minulého roka pokrstil.

„Lucku som vnímal veľmi dlho. Vedel som, že vystupuje v muzikáloch a že tvorí nové cédečko. Keď som sa dozvedel, že to robí s pánom Horáčkom, tak som spozornel. Pretože on naozaj nespolupracuje s každým. Jej album bol pre mňa príjemným prekvapením. Vďaka nemu som sa stal jej fanúšikom a prišiel som sa pozrieť, ako to vyzerá naživo!“ Nešetril chválou Richard Müller.

Okrem Michala Horáčka je obľúbeným textárom Lucie Šoralovej Zbynek Džadoň. Na koncerte odzneli aj skladby Hany Hegerovej a Zuzany Navarovej. Šarmantná speváčka na turné vystupuje so skupinou La Alma v zložení Aleš Háva – piáno, Matěj Černý kontrabas a Michal Mihok – akordeón. Ako hosť na slovenskom turné má bicie a perkusie na starosti Juraj Kuchárek.

Slovenskí fanúšikovia Luciu nechceli pustiť z pódia. V Bratislave dokázala, že jej energia, prejav a precítenie jednotlivých skladieb sú dokonalé. Kritici ju právom označujú za budúcnosť českého a slovenského šansónu. Nenechajte si ujsť ďalších päť zastávok turné Lucie Šoralovej. Vstupenky sú v predaji v sieti ticketportal, ticketart a v miestnych pokladniach.

25.4. Nitra – Staré divadlo Karola Spišáka *
28.5. Žilina – Hotel Holiday Inn
29.5. Martin – Slovenské komorné divadlo
30.5. Banská Bystrica – Divadlo Štúdio Tanca
31.5. Nové Mesto nad Váhom – Blue Note – Jazz & Music restaurant
*hosť: Michal Horáček

Zdroj: Propaganda House s.r.o.
Foto: Marek Poláček