Longital Unplugged a Zdeněk Bína Acoustic Project už stredu 27. septembra!

Neexistuje lepší spôsob ako otvoriť jesennú sezónu v Klube za zrkadlom ako netradičné spojenie dvoch originálnych skupín.

Bratislavská hudobná dvojica Shina a Daniel Salontay sa v posledných rokoch venovala hlavne netradičnému prepájaniu pesničiek a elektroniky. V klube Za zrkadlom však predstaví nový akustický program.

Práve pre akustické koncerty si dal Dano postaviť na mieru nový nástroj Lakewood. Zhoda názvu gitary s miestom, kde býval počas štúdia jazzu v USA nie je náhodná. Od začiatku ho ten názov ku gitare priťahoval a nakoniec ho ho tento nástroj priviedol naspäť ku koreňom – akustickému hraniu. Shina sa chopila Danovho starého sláčika a hrá ním na basgitare, čím dostáva akustický koncert mimoriadne hlboké vibrácie. Akustické verzie skladieb sú zvukovo farebné, plné energie a slnka babieho leta.

Longital - Wwwwnick

Ku Longital sa na pódiu pridá aj špeciálny hosť Stroon, vlastným menom Dalibor Kocián ktorý zahrá na vibrafón.

V úlohe hudobného hosťa sa predstaví Zdeněk Bína, ktorého určite všetci dobre poznajú ako frontmana českej skupiny – 123 minut. Toto známe trio v súčasnosti nekoncertuje, ale Zdeněk so svojim nezameniteľným vokálnym a gitarovým prejavom pokračuje v rámci nového akustického projektu, pričom ho podpori jeho dvorný basgitarista Jan Urbanec. Zdeňka a Longital spája aj dlhoročné priateľstvo, pričom popri Zdeňkových skladbách vznikne určite priestor na spoločný jam.

Kto je zvedavý ako by mohla vyzerať fúzia kapiel Longital a  – 123 minut, ale aj omnoho viac neočakávaných hudobných momentov, nech si určite nájde cestu do Klubu za zrkadlom.

Tento výnimočný septembrový večer na návštevníkov čaká ešte jedno veľké prekvapenie. V Klube za zrkadlom sa s podporou Ministerstva kultúry SR počas letných mesiacov koná  výtvarný workshop. Mladí výtvarníci použitím UV farieb tvoria výtvarné diela, ktoré budú nasvietené utrafialovým svetlom, čo bude určite zaujímavá pastva pre oči. Organizátori v súvislosti s otvorením jesennej sezóny sľubujú aj ďalšie novinky, nechajte sa prekvapiť :)

Dátum: 27.9.2012
Začiatok koncertu: 20:00
Vstup: Predpredaj: 6 Eur
            Na mieste:  8 Eur 
Predpredaje:

www.ticketportal.sk
https://www.slnkorecords.sk/sr_live.php?dsp=t
https://www.longital.com
https://www.zdenekbina.com
https://soundcloud.com/longital/sets/terazhttps://www.myspace.com/longital

https://www.kzp.sk

Zdroj: KZP
Foto: Wwwnick