Longital na SOfa Zone Londýn 2012!

Longital vystúpia v rámci kultúrneho programu na Olympijských hrách v Londýne počas slovenského večera Sofa Zone dňa 28.7. v klube 229 venue. Je to v poradí šiesty koncert skupiny v Londýne, tento krát obohatený o projekciu VJ Kufrík Brothers.

Viac informácií nájdete na https://www.sofa-zone.com/longital/

Video ku skladbe Longital „Von Von / Outside“ od režisérky a animátorky Evy Delinčákovej získalo prvú cenu na Formula Mundi Filmfest (https://www.formulamundi.com/) v kategórii Art / Experimental / Generative.

Eva Delinčáková je mladá slovenská umelkyňa, absolventka animácie na Univerzite Tomáša Baťu v Zlíne. Unikátne animované video vzniklo technikou stop motion v medzinárodnej spolupráci počas pobytu na Volda University v Nórsku, a okrem Evy Delinčákovej sa na ňom podieľali animátori z Francúzska, Čiech a Maďarska.

„Nórsko je čisté, krásne, divoké, presne ako Longital, a preto som to chcela urobiť tu,“ približuje autorka klipu Eva Delinčáková, „ klip vznikol v ateliéri v malebnom nórskom mestečku Volda na fjordoch, kde som študovala a pracovala na svojich projektoch. Je to taký malý raj na zemi, kde vzniká okolo desať absolventských filmov ročne.“

Réžia : Eva Delinčáková
Animácia: Eva Delinčáková (SK), Marine Duchet (FR)
Spolupracovali: Marine Duchet (FR), Thomas (FR), Darinka (HU), Ross (CZ) a ďalší
Vytvorené na fjordoch vo Volda, Nórsko január 2011
Album: Longital – Teraz / Now

Zdroj: Longital
Publikoval: Redakcia GREGI.NET