Little Friday party: Reportáž!

„Malý piatok“ 5. júna 2014 sa uskutočnil v bratislavskom Randal Clube na hudobné štýly  zaujímavý koncert.

Ako prví ho otvorili trnavskí Fishartcollection vedení neúnavným frontmanom Petrom Hijom. Chlapci si dali záležať aj na vizuálnom prejave kapely, kedy po bokoch pódia svietili rybie monštrá a v modrom opare kapela podala výborný výkon. V ňom predstavila svoj žánrový metalový mix aj s prispením ústnej harmoniky na pódiu.

MG_6356

Druhí nastúpili na pódium vystúpili košickí Lunokhod. Ich moderný mix puku a rýchleho hardcoru skvele zapadol do, na štýly bohatého, večera. Trojica muzikantov aj napriek malým technickým problémom na začiatku setu „nasypala“ do ľudí slušnú dávku energie. V záverečnom songu si zahosťoval aj gitarista Divergence Alexander Sucháček.

Tretí hrali na ruinách Disconcrete povstalí Divergence. Kapelu tvoria ostrieľaní muzikanti už zo spomenutých a natrvalo k ľadu uložených Disconcrete a kapely God Defamer. Na pódiu sa objavili „osemstrunky“, čo dávalo tušiť, že sa spustí hutné peklo na a pod pódiom. Randal sa konečne slušne zaplnil a tak po intre si gitaristi Sulfid a Alex Sucháček vymenili „pár akordov“ a moderný metal v podaní tejto bandy mohol začať. Zvukové gitarové steny za podpory samplov a samplovanej basy dopĺňal svojim mnohoštýlovým vokálnym prejavom spevák Pidri. Kapela v duchu kapiel ako After The Burial alebo Textures predviedla výborný výkon a určite sa máme na čo tešiť nielen na koncertoch, ale aj na nahrávke tejto „all stars“ kapely.

MG_6699

Večer zavŕšila kapela Domination Project, čo v preklade znamená Pantera tribute band. Kto má rád Panteru, určite si prišiel na svoje pri kvalitne prevedených coveroch týchto velikánov.

Little Friday party | 5.6.2014 | Randal club | Bratislava | Foto: Jana

Napísal: Filip Glocko
Foto: Jana