Line up Waves Bratislava je takmer kompletný, festival otvorí Mike Skinner.

Do Waves Bratislava zostávajú dva mesiace a my poznáme takmer finálny festivalový line up spolu s otváracou párty, o ktorú sa postará fenomenálny britský producent a rapper Mike Skinner. Do programu pribudla početná várka hudobníkov z celej Európy a známe sú aj ďalšie detaily akcie, ktorá na jeseň opäť obsadí centrum hlavného mesta.

Na Slovensko sa vráti britský producent a spevák Mike Skinner, ktorý sa v roku 2008 postaral o jeden z legendárnych koncertov v histórii festivalu Pohoda s projektom The Streets. Tridsiatnik, ktorý zmiešal zvuk UK garage s hip hopom aj reggae a jeho textami sa zaoberal už aj profesor literatúry na Oxforde sa vo štvrtok 1. októbra postará o úvod festivalu v bratislavskom Nu Spirit Clube. Na akciu sa dajú kúpiť lístky samostatne za 10 eur alebo spoločne so vstupom na dvojdňový klubový festival v hodnote 20 eur.

Hlavný program Waves Bratislava je sústredený do piatku a soboty v 12 kluboch v centre mesta. K doteraz zverejneným hudobníkom pribudlo dalších takmer 50 mien: medzi nimi napríklad Izraelčanka ADI, známa z podujatí Electronic Beats, avant-popoví Howling Owl z Holandska, dunivý a blikajúci francúzsky elektropop NÄO, estónske rockové talenty Elephants from Neptune, litovská pesničkárka Alina Orlova či rakúske duo Nicola Jaey & Harry Jen. Českú republiku okrem iných zastúpia Ohm Square, Never Sol, WWW, Mayen, Schwarzprior, Videos a Mulholland Blue, nedávni víťazi hitparády Rádia Wave “Startér”, ktorá objavuje čerstvé a neopočúvané mená československej alternatívy. Zo slovenskej scény v programe nájdete napríklad Karola Mikloša, Fallgrapp, Lavagance, Frequency, Whithe, Stratasoul, Stroona a ďalších.

Waves Bratislava_Martina Mlčúchová

Waves Bratislava ponúka veľkú žánrovú pestrosť a predovšetkým “export-ready” hudobníkov, o ktorých chcete a budete ešte počuť. Ide o jediný takzvaný showcase festival na Slovensku, ktorý si od roku 2011 vybudoval solídnu reputáciu u nás aj v zahraničí. Dokazuje to aj fakt, že možnosť prihlásiť svoju kapelu do programu využilo tento rok viac ako 500 kapiel.

“Všetky sme si prešli, jednu po druhej, a našli sme veľa kvalitnej hudby,” hovorí šéf Waves Bratislava Tibor Holoda. Program sa rodí v koordinácii s partnerskou akciou vo Viedni a na dramaturgii spolupracujú ďalší: “Dávame aj na odporúčania a tipy ľudí, ktorých rozhľad a názor si vážime. Napríklad v Čechách spolupracujeme s časopisom Full Moon, Rádiom Wave a agentúrou Bumbum Satori.”

Festival dáva tradične najväčší priestor hudbe z višegrádskeho regiónu, ktorá je jeho hlavnou doménou a v tomto ročníku sa špeciálne zameria na tri pobaltské krajiny – Litvu, Lotyšsko a Estónsko. Ich hudba sa bude zviditeľňovať na koncertoch, aj na konferencii určenej pre profesionálov z celého sveta.

Festivalová permanentka na oba dni 2. a 3. októbra so vstupom do všetkých bratislavských klubov je momentálne v predpredaji za 12 eur a zakúpiť si je možné aj kombo lístok, vrátane otváracieho koncertu Mika Skinnera za 20 eur. Uvedené ceny platia do 6. septembra a následne sa budú zvyšovať. Pre kompletný prehľad dostupných permanentiek, lístkov a cien, kliknite SEM.

Nová vlna mien Waves Bratislava 2015 (celý zoznam účinkujúcich nájdete tu a vypočuť si ich môžete na Deezeri alebo Spotify)

Abnormal (SK)
ADI (IL)
Boska (NO)
Colours of Bubbles (LT)
Cosovel (PL)
DaGamba (LV)
Elephants From Neptune (EE)
Fallgrapp (SK)
Frequency (SK)
Gasmac Gilmore (AT)
Golden Parazyth (LT)
Howling Owl (NL)
Jonathan (HR)
Jurgis Did (LT)
Karma Art (AT)
Karol Mikloš (SK)
Kodek (LV)
Kyklos Galaktikos (CZ)
Laika Suns (LV)
Lavagance (SK)
Lea Santee (AT)
Leon Somov & Jazzu (LT)
Makrohang (HU)
Mayen (CZ)
Micucu (EE)
Mike Skinner (UK)
Mr. Myster (LV)
Mulholland Blue (CZ)
Name Does Not Matter (CZ)
Never Sol (CZ)
Nicole Jaey & Harry Jen (AT)
NÄO (FR)
Odd Hugo (EE)
Ohm Square (CZ)
Olivier Heim (PL)
Peal (SK)
Polemic (SK)
Polkov (AT)
Purist DJs (SK)
Samuel Hošek (SK)
Schwarzprior (CZ)
Stratasoul (SK)
Tomino & Myslivec DJs (CZ)
UMA (DE)
Videos (CZ)
Whithe (SK)
WW (CZ)
Würffel (EE)
Xxanaxx (PL)

Zdroj: Waves Bratislava