Leto Jana Ledeckého: Festivaly, surf aj oslava päťdesiatky!

Janka Ledeckého čeká aktivní léto. Koncerty na festivalech v Čechách a na Slovensku, oslava padesátých narozenin na jednom z nich, a tradiční surfařská dovolená v Řecku.

V červnu se Janek Ledecký chystá do Olomouce (15. 6., Horní námìstí, 17:00), Havířova (23. 6. Horní Suchá u Havířova, 19:00) a v srpnu do Lázní Bìlohrad (4. 8. festival na námìstí, 20:30). Bìhem prázdnin absolvuje také šňùru s Letními slavnostmi rádia Blaník po českých a moravských mìstech.

Ledecky _Foto Jana Sotolova

„Budeme hrát novinky, ale samozřejmì i staré vìci, které si lidi žádají, každopádnì úplnì jiné písničky než na mém tradičním Vánočním turné – daleko víc smìrem k rock and rollu. Musím říct, že ze všech disciplín, které dìlám, ať už to je psaní muzikálù nebo písniček, mì živé koncerty baví ze všeho nejvíc. V situaci, kdy se trh s prodejem nosičù zhroutil, přestal být tím nejpodstatnìjším, o co se kapely mohou opírat, je dobře, že možností zahrát si na open-air festivalech naopak přibývá,“ podotýká Janek Ledecký.

Ledecky _Foto Jana Sotolova

A Jankovy letošní padesátiny? „Chtìl jsem si dát k narozeninám koncert a organizátoři festivalu ve slovenských Bohunicích se mi ozvali jako první. Hraju tam 27. července a hned druhý den, 28. července, na Harley Festu ve Staré Turé. Žádné další velké oslavy nemám v plánu.“ Co však v jeho prázdninovém plánu rozhodnì nechybí, je oblíbené surfování na mořských vlnách. „Každé léto řeším stejné dilema. Chtìl bych víc hrát i víc surfovat, protože obojí mì neuvìřitelnì baví. Řeším to kompromisem. Místo dvou mìsícù surfuju jen mìsíc, mám své oblíbené místo v Řecku, kde fouká dobrý vítr, což je v Evropì pomìrnì vzácnost,“ říká s úsmìvem Janek Ledecký.

Zatímco v létì bude Janek vystupovat se svou doprovodnou kapelou (Štìpán Smetáček – bicí, Angličan Dave Mendéz – baskytara, Edita Čechová a Jana Burášová – vokál), v září jej čeká pár koncertù s Žentourem, se kterým v 80. letech začínal. Například hned 1. září na Pilsner festu v Ústí nad Labem.

Koncerty Janka Ledeckého:
15. 6., 17:00 – Olomouc, Horní námìstí,
23. 6., 19:00 – Horní Suchá u Havířova,
27. 7., Bohunice,
28. 7., Harley Fest ve Staré Turé,
04. 8., 20:30 – festival v Lázních Bìlohrad

www.ledecky.cz

Zdroj:  2media.cz, s.r.o.,
Foto: Jana Sotolova
Publikoval: Redakcia GREGI.NET