Let It Roll 2013 Winter czech: Sub Focus headlinerom festivalu Let It Roll!

Festival Let It Roll se uskuteční už 15.2.2013 na Výstavišti v Praze Holešovicích. Na 3 scénách zde vystoupí dvacítka zahraničních interpretů, mezi kterými je i Sub Focus, který v současnosti patří mezi nežádanější jména světové elektronické scény.

Sub Focus, vlastním jménem Nick Douwma, načal svoji hudební kariéru v roce 2003, kdy na londýnské drum&bass party zazněl poprvé jeho track Strobe a to přímo z rukou legendárního Andy C. Tomu se jeho tvorba natolik líbila, že si Nicka exkluzivně upsal na své značce RAM Records. Sub Focus nejdříve vydává na sublabelu Frequency a první single na „RAMu“ vydává v roce 2005. Jeho track X-Ray se rázem stává hitem a součástní tracklistu většiny světových drum&bass DJs. Následují hity jako Frozen Solid, Airplane, Flamenco nebo Special Place, které jen podtrhují jeho kvality.

https://www.youtube.com/watch?v=xp_aRZpsHPU

Své proseděné hodiny ve studiu ale nejvíce zúročuje svým albem z roku 2009, kde se již nedrží pouze drum&bassu, ale zabrousí i do stylů electro nebo dubstep. Z debutového alba pocházejí jeho největší hity Rock It nebo Timewarp. Album je natolik oblíbené, že se jeho jméno stále častěji objevuje na předních pozicích největších světových festivalů, včetně toho největšího Glastonbury.

 

V roce 2010 přidává k DJ setům, také živý LIVE projekt a Sub Focus se nekompromisně stává jedním z nějžádanějších jmen světové elektronické scény. Rok 2012 je zlomový, jelikož dokončuje druhé řadové album a upisuje se gigantu Mercury Records, kde svá alba vydávají např. U2, Kanye West, Metallica, Rihanna nebo všemi milovaný Justin Bieber.

Sub Focus zahraje na Let It Roll festivalu jako speciální host na Viper Recordings stagi po boku Matrix & Futurebound, ShockOne nebo Smooth. Jeho energické sety obsahují jak staré hitovky, tak tracky z jeho nadcházejícícho LP, které by mělo vyjít už letos na jaře a singly Out Of Blue a Tidal Wave svědčí, že se máme opravdu na co těšit!

Kompletní informace o festivalu najdete na www.letitroll.cz

Zdroj: LiR