Lenka Dusilová odohrá marcové miniturné na Slovensku!

Lenka Dusilová, päťnásobná držiteľka českých výročných hudobných cien Anděl, priblíži slovenskému publiku svoju tvorbu na štyroch marcových koncertoch. Pôjde o špeciálny sólo program zložený z doterajšej tvorby v neopočúvaných folkových, až experimentálne a emotívne ladených aranžoch.

Miniturné prebehne od 12. do 15. marca v Prešove, Bratislave, Banskej Bystrici a Novej Dubnici. Vrcholom bude dvojkoncert 13. marca v bratislavskom Klube Za Zrkadlom. Lenka naň prijala pozvanie legendárnej pesničkárky Zuzany Homolovej a kapely Trojka Z.H., ktorí v týchto dňoch vydávajú album Ňet vekšeho rozkošu.

V Banskej Bystrici spojí sily s kapelou Mukatado v špeciálnom akustickom sete 14. marca v Klube 77.

Štyri piesne, prevažne z aktuálneho albumu Baromantika, Lenka zahrá 14. marca v programe Ráno na eFeMku.

Lenka Dusilová je päťnásobnou držiteľkou českých výročných hudobných cien Anděl. Nie je zvyknutá stagnovať a opakovať sa. Stal sa z nej mimoriadny úkaz českej hudobnej scény, keď z pozície rockovej a popovej hviezdy prešla k osobnému vyjadreniu umožňujúcemu slobodne prijímať impulzy z najrôznejších štýlov i mimohudobných zážitkov.

Lenkino aktuálne dielo je kritikou aj poslucháčmi ocenený štvrtý sólový album Baromantika známy aj slovenskému publiku. Speváčka ho natočila so silným producentským tandemom Beata Hlavenková a Tin Soldiers (producentské duo Patrik Karpentski, Viliam Béreš). Zrodil sa unikátny výsledok s vlastným hudobným jazykom pohybujúcim sa v horúcich i chladných akusticko-elektronických krajinách.

TERMÍNY KONCERTOV:
12.3. Prešov, Klub Christiania
13.3. Bratislava, Klub Za Zrkadlom / Dvojkoncert Lenka Dusilová + Trojka Z.Homolovej
14.3. Banská Bystrica, Klub 77 / Lenka Dusilová + Mukatado (akustický set)
15.3. Nová Dubnica, Kultúrna Beseda

www.lenkad.com

Zdroj: Bibiána Grebeňová Šedivá, PR