Lena Yellow zverejnila druhý singel Night for You!

Zpěvačka známé vokální skupiny Yellow Sisters a projektu Mateřská.com, Lena Yellow, představila na svých webových stránkách a sociálních sítíchdalší singl. Night for You je druhou zveřejněnou skladbou z připravované desky Positivity.

Ta by měla vyjít letos na podzim a bude provázena sérií koncertů. Hudba inspirovaná soulem, popem a jazzem, výborní hráči a řada zahraničních hostů – to vše slibuje kvalitní hudební zážitek.

Lena_foto_2

Lena Yellow je ženou mnoha tváří. S Yellow Sisters poslouchá „vítr ve větvích“, s kolegyní Bárou Vaculíkovou na Mateřské.com je zase Gangsta-super-matkou a ve svém sólovém počinu otevírá brány popu a soulu. Spolupracuje se skladatelem a pianistou Tomášem Sýkorou, který je zároveň kapelníkem a aranžérem jejích skladeb. „Když jsme před třemi lety začali s Tomášem nahrávat demo, netušili jsme, že realizace potrvá tak dlouho. Byla jsem tehdy těhotná a mateřské povinnosti zaměřily moji pozornost trochu jiným směrem. Deska měla tedy čas uzrát jako víno,“ říká Lena.

Album Positivity obsahuje autorské skladby Leni Yellow a Tomáše Sýkory a zároveň dvě originálně zpracované písně od jejich hudebních vzorů – skupiny Incognito a písničkářky Carole King. Základní sestavu doprovodné kapely tvoří vedle Tomáše Sýkory bubeník Adam Koller, kytarista Tomáš Fuchs a baskytarista Miloš Klápště. Na projektu se podílí řada hudebních hostů jak z domácí scény, tak z USA a Austrálie. „Velkou radost mi udělali černošští zpěváci z Berklee College of Music, kteří nám nahráli vokály a dodali tak desce soulový nádech. Byli jsme s nimi při nahrávání ve spojení přes skype. Splnila jsem si tak svůj sen,“ dodává Lena. O nahrání zvuku a mix se postaral Ecson Waldes v Biotech studiu.

[soundcloud url=“https://api.soundcloud.com/users/43245124″ params=“auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true“ width=“100%“ height=“450″ iframe=“true“ /]

Již brzy Lena Yellow představí videoklip ke skladbě Fever. Singly NIGHT FOR YOU a FEVER jsou ke stažení zde: https://lenayellow.com https://soundcloud.com/lena-yellow Zdroj: Kontra Production