LEISURE – Quiet Out Loud: Je to iba začiatok!

Títo rockeri majú šmrnc. Novovzniknutá kapela LEISURE síce pochádza zo Slovenska, no ich hudba vôbec neznie typicky slovensky. Kapela Leisure vydala začiatkom augusta svoj debut, EP Quiet Out Loud a odštartovala tak svoju sľubnú kariéru. Leisure momentálne pripravuje niekoľko koncertov na Slovensku a v Čechách.

Leisure pochádza z Bratislavy a kapelu tvorí 5 členov – konkrétne štyria chalani a speváčka kristína, ktorá je zároveň aj autorkou všetkých textov a gitarista Tomáš autorom hudby.

leisure_band

Kým frontmanka Kristína sa cíti ovplyvnená tvorbou Lany Del Rey, chalani v kapele dávajú prednosť metalovým kapelám ako napríklad Iron Maiden, alebo Megadeth. Na ich debutovom albume je 5 pesničiek, dve rockové “vypalovačky”, ale aj tri pomalšie balady. Ide o skutočne zaujímavý mix žánrov, na ktorý zatiaľ nie sme na slovenskej hudobnej scéne zvyknutí.

„Od založenia kapely sme napísali množstvo pesničiek. Stále sme len na začiatku a do budúceho roku plánujeme nahrávať celý album a samozrejme aj koncertovať. Preto sme sa rozhodli na EP „Quiet Out Loud“ nahrať 5 našich prvých pesničiek.“ prezradila Kristína.

CD_front

Kapela LEISURE vznikla koncom roka 2014. Založila ju speváčka Kristína a gitarista Tomáš. Vďaka dobrým ohlasom na demo nahrávky sa rozhodli venovať kapele Leisure naplno a v marci 2015 prijali do kapely ďalších členov: Leisure tak dnes tvoria aj bubeník Johhny Kovár, gitarista Peter Strang a bassgistarista Igor Petráš.

Leisure svoju tvorbu prezentujú na webovej stránke www.leisure.rocks a nájdete ich aj na Facebooku. O kvalite ich zvuku sa môžete presvedčiť na hneď dvoch pripravovaných koncertoch v Bratislave. Už tento piatok, 21.09.2015, vystúpia u Očka v Bratislave, kde zahrajú prvý krát live v aktuálnom zložení: https://www.facebook.com/events/1638913106352958/

CD_back

Takisto vystúpia 12.09.2015 v Randali, kde ich príde podporiť aj powermetalová kapela Eufory z Martina, ktorá tiež začiatkom leta vydala svoje prvé a zatiaľ veľmi úspešné CD „Flying Island Eufory“ https://www.facebook.com/events/1442533182719519/

Viac informácii o kapele LEISURE nájdete na ich stránke www.leisure.rocks.

Zdroj: LEISURE