LEGENDÁRNE D&B VYDAVATEĽSTVO CRITICAL OSLAVÍ 15. VÝROČIE V BRATISLAVE!

Jeden z najrešpektovanejších d&b labelov Critical Music v rámci svojho narodeninového turné zavíta aj na Slovensko. Veľkolepá halová akcia sa piatok 10. marca dokonca odohrá až na troch stage-och so skvelým line-upom a hudobnou pestrosťou.

Critical history: Píše sa rok 2002, keď v izbe drum and bassového vizionára Kasru v severnom Londýne pojem Critical Music rozkvitol až v najúspešnejšiu nezávislú nahrávaciu spoločnosť na Britských ostrovoch. Nápad vytvorený z jednoduchej myšlienky, ktorej posolstvom bolo vydávať tu najlepšiu hudbu, ktorú scéna môže ponúknuť, sa stal jedným z najrešpektovanejších vydavateľstiev v Anglicku, ktoré sa stará o nové talenty a vydáva novú a čerstvú zmes basy a beatov!

Critical sa môže pyšniť vynikajúcim eventom Critical Sound, ktorý má svoju rezidenciu v legendárnom klube Fabric v Londýne, a je veľmi úspešnou párty na celých ostrovoch a v zahraničí.

III Trident.sk prináša túto kultovú noc už 10.3.2017 na Slovensko, ktorá sa prvý krát uskutoční vo veľkolepom halovom prevedení.

Na Critical Sound Slovakia v Bratislave prijal pozvanie momentálne jeden z najúspešnejších producentov súčasnosti MEFJUS, ktorý sa nezabudnuteľným trackom Mythos v spolupráci s InsideInfo vryl každému techstepovému milovníkovi pod kožu. Následne prijal ponuku od Critical records, na ktorom vydal medzi inými aj svoj debutový album „Emulation“, ktorý nasledujúce roky rozbíjal tanečné parkety na DnB parties. Tento album vyhral podľa „Drum & Bass Arena Awards“ album roka 2015 – a zaslúžene! Totálny vrchol bol album Sanity Check 2, ktorý vyprodukoval spolu s jeho „bratom in crime“ EMPERORom, a aj ten samozrejme na Critical Sound Slovakia nemôže chýbať.

Tento ďalší mega talentovaný producen rozvíril vody v drum and bassovej komunite. Jeho debutový release „Monolit“ mu zaistil pozíciu ako najviac dychberúci drum and bass súčasnosti. Ďalej jeho „Begin EP“, a hlavne jeho spolupráca s Mefjusom na „Hello World EP“, s ktorým zobral scénu útokom a vytlačil všetky kontrolky do maxima. Jeho debutovým albumom Dispositions LP“, do ktorého ako sám hovorí dal kúsok seba, sa odráža jeho charakter a podčiarkol svoj nezameniteľný štýl s kombináciou nálady a techniky, ktorá je prepletená zabíjajúcim samplom a surovosťou.

Do „svätej trojice“ pribudne aj duša celého projektu KASRA – zakladateľ a majiteľ labelu Critical Sound rec., ktorý je v popredí modernej undergroundovej scény. DJ, ktorý rozbehol label od skromných začiatkov až do jedného z najrešpektovanejších vydavateľstiev vôbec. „Kasra je dôležitou postavou mimo stredný prúd DnB. To čo robí, robí s vášňou a starostlivosťou. Je to spriaznená duša“ – povedal o Kasrovi legenda a jeden zo zakladaťelov drum and bassu – DJ Goldie.

Týmto velikánom bude sekundovať špička slovenskej drum and bassovej scény – moderátor relácie Signall_fm DJ LIXX, ktorý vystúpi v b2b sete s CLIVEom ďalej obľúbený DJ KATO feat. MC JIMMY DANGER, ostrielaný slovenský producent a nový člen III Trident crew DEPHZAC odzbrojujúca producentská dvojka, ktorých meno v DnB svete rezonuje čím ďalej tým viac TRILO b2b SUBTENSION, a na koniec sa predstaví talentovaný producent KUTLO.

Celá táto paráda na main stage bude osadená kvalitným sound systémom a samozrejme je zaručená aj kvalitná vizuálna stránka tejto jedinečnej show. Jedinečný industriaálny pristor refinery Gallery však ponúknie aj omnoho viac…

Aby bola párty rôznorodá, pribudne na druhý stage anglického undergroundového labelu Audio Danger Records, ktorý bude zastupovať stále populárnejší štýl – Jump Up. Na ADR stage priletia z Britských ostrovov skvelí producenti: RED-I & MASKER, ktorí nám nedajú vydýchnuť ani na minútu. Sekundovať im bude aj anglický Tom Root alebo výborný rakúsky producent TrendR, ktorý vystúpi s MC GANS OQUAI. Za MCkov sa ďalej predstaví aj nový člen IIITrident crew a zakladateľ ADR labelu – JIMMY DANGER a jeho krásna a talentovaná polovička MILA_MILA 207. Slovensko bude reprezentovať obľúbený DCKDST, Dr. WHITE, KAŠKO alebo nemecký DJ žijúci v Bratislave – D-HIGH.

Štandardne bude pripravený aj vonkajší „Housemusic.sk stage“, kde si návštevníci budú môcť v kľude zafajčiť, dať dobrý drink a oddýchnuť si od lámaných beatov v duchu príjemnej house music. Pozvanie sem prijal výborný anglický DJ JAMES ROBINSON, notoricky známy WYCHITAWACS a jeho kumpáni MATUSH & FILO alebo IIITridenťáci RAMIREZ & BEATY, ktorí nechajú tento raz DnB v kúte a predstavia Vám ich houseovú hudobnú stránku.

Čaká nás naozaj skvelá oslava 15. rokov Critical Music, počas ktorej táto crew nebude šetriť basou a poteší všetkých (nie len) d&b fajnšmekrov! Keep it Critical :)

CRITICAL SOUND SLOVAKIA
fri. 10 / MAR / 2017

Refinery Gallery, Bratislava
TICKETS ➤ https://bit.ly/Critical_svk-TICKETS
FB EVENT ➤ www.fb.com/events/346323659099725
www.trident.sk

Zdroj: Trident