Legendárna kapela O.B.D. oslávi v lete svoje 20. narodeniny unikátnym koncertom v Bratislave!

Tento rok si slovenská alternatívno rocková kapela O.B.D. (Orchester Bronislava Dobrotu) pripomína už 20 rokov svojej existencie. To je dostatočný dôvod na usporiadanie jedinečného koncertu, ktorý táto legendárna partička okolo svojho lídra, speváka Gala pripravuje na štvrtok 8. augusta v bratislavskom Majestic Music Clube (MMC).

V rámci trojhodinového programu odohrajú OBD svoj koncert v rôznych zostavách, ktoré sa behom tých 20 rokov mierne obmieňali vrátane tej úplne pôvodnej. A tak sa na pódiu okolo speváka Romana „Gala“ Galvánka a gitaristu Broňa Dobrotu, ktorí tento koncert odohrajú kompletne, behom tohto dlhého a nezabudnuteľného večera vystriedajú za bicími Martin Valihora a Tomáš „Tuleň“ Vojtek, na base sa predstavia Martin „Žumo“ Zimányi a Oskar Rózsa, ďalej gitaristi Dušan Hrdlík a Mário „Marec“ Oravský, perkusionista Oliver Ďurčo, trumpetista Martin Ďurdina, či Rišo „Koňo“ Šimurka na saxofóne a flaute. Počas tohto koncertu odznejú nielen všetky najznámejšie, či menej známe skladby kapely, ale aj pár zbrusu nových pesničiek, ktoré kapela v týchto dňoch nahráva v štúdiu a ktoré sa objavia aj na výberovom albume, ktorý kapela chce vydať ešte tento rok a rada by to stihla už do termínu tohto výročného koncertu.

Unikátnym sa tento koncert stane nielen tým, že na pódiu sa stretnú všetci terajší, či minulí členovia kapely, ale aj množstvom gratulantov, ktorí sú zároveň súputníci OBD a ktorí odohrajú svoje sety v rámci večera. Medzi prvých päť potvrdených gratulantov, ktorí aj zahrajú či už niečo z vlastnej tvorby, či niečo od OBD sú také mená ako Davová psychóza, Hogo Pogo, Le Payaco, Para a Whisky. Nie je vylúčené, že zoznam gratulantov a vystupujúcich kapiel sa ešte do akcie rozrastie o nejaké zaujímavé mená…

Skupina OBD za 20 rokov od svojho vzniku v 1993 stihla vydať štyri albumy a to O.B.D. (1995), O.B.D. Zdraví (1996), Chuppacabras (1998) a 7 a pol (2006), na ktorých sa nachádzali desiatky úspešných singlov (najznámejšie sú skladby ako Komáre, Džadžuli dža, Slnečný deň, Takto to funguje, Biely strom, Letím na Venušu, S mojim ohňom sa hraj, Zmoknutý vták, Prečo sa pýtaš? a desiatky ďalších). Momentálne kapela obchádza slovenské kluby hlavne so svojim akustickým programom a na tento rok pripravuje vydanie už spomínaného výberového albumu aj s novými skladbami.

Kapela sa na tento výročný koncert teší už teraz pár mesiacov pred akciou, čo líder kapely Galo len potvrdzuje: „Tešíme sa, že sa na jednom pódiu behom jedného večera stretneme po dlhom čase v takejto rozšírenej zostave s členmi, či ex-členmi kapely, ktorí mapovali celú jej 20-ročnú históriu ako napríklad na pôvodného gitaristu Dušana Hrdlíka, ktorý kvôli tomu priletí z Írska, kde už niekoľko rokov žije, ďalej že sa na pódiu stretneme s našimi spriatelenými kapelami ako Davová psychóza, Para, Le Payaco, Hogo Pogo, či s Whiskym, no a samozrejme na ľudí, ktorí nás majú radi. Urobíme si skvelý večer, nech už je tu… O našu hudobnú výchovu žiadny Oskar nedbal, medzi básnikov ma Víťeszlav nezval a docela úspešne sme týchto 20 rokov prežili… :-)“

Vstupenky na tento výročný koncert sú v predaji už od pondelka 25. marca vo všetkých pobočkách spoločnosti Ticketportál, resp. online na www.ticketportal.sk. K dispozícii sú už len dva druhy vstupeniek: voľné státie za cenu 8,- € (na mieste potom za 10,- €) a voľné vyvýšené členité sedenie za 10,- € (na mieste potom za 12,- €), pričom limitovaný počet VIP vstupeniek na najvyššom mieste v samostatnom balkóne s vlastným barom a inými výhodami za 25,- € boli ihneď behom prvého dňa vypredané.

Viac info o skupine O.B.D. môžete nájsť na jej facebookovej stránke www.facebook.com/OrchesterBronislavaDobrotu, či na udalosti na facebooku zriadenej k oslavám 20. narodenín tejto formácie, teda k tomuto výročnému koncertu.

Zdroj: RF music agency