LEGENDÁRNA FREERIDE AKCIA RED BULL RAMPAGE JE TU!

Dlho očakávaný mountainbikový event Red Bull Rampage je späť a tradične potrápi jazdcov na strmých svahoch juhovýchodného Utahu. Už tento piatok, 21. októbra, toto popredné big-mountain freeride podujatie prinesie tých najlepších riderov na svete, najdrsnejšie lajny, najväčšie triky a nezabudnuteľné momenty, ktoré zmenia svet cyklistiky!

Tyler McCaul competes at Red Bull Rampage in Virgin, Utah, USA on 15 October, 2021. // Garth Milan / Red Bull Content Pool // SI202110160075 // Usage for editorial use only //

Pozri si, čo všetko je možné zjazdiť na bike-u, sleduj Red Bull Rampage naživoi už tento piatok o 19:00 na Red Bull TV.

Red Bull Rampage je tu viac ako 20 rokov a o tom, že každoročne dvíha laťku hore niet pochýb. Počas celej jeho etapy sme boli svedkami už 15 edícií a deviatich rôznych víťazov, ktorí zapísali svoje meno do histórie.

Jaxson Riddle performs at Red Bull Rampage in Virgin, Utah USA on October 15, 2021 // Bartek Wolinski / Red Bull Content Pool // SI202111120508 // Usage for editorial use only //

Čo môžete od Red Bull Rampage čakať tento rok?

Ročník 2022 ovládne budúcnosť freeridingu – či už ako nová generácia jazdcov, ktorí sa chystajú prevziať štafetu a pokračovať v inovovaní tohto športu, alebo legendy, ktoré poháňajú celú scénu, či úchvatná akcia sama o sebe.

Opäť sa môžete tešiť na strhujúce umenie 18 najlepších jazdcov na svete v drsných púštnych podmienkach. Tento rok sa medzi jazdcami predstaví najlepších 10 jazdcov z minulého roka, a následne osem divokých kariet. Na vlastné oči zažijete jazdu chalanov ako Brandon Semenuk (Kanada), Kurt Sorge (Kanada) či Reed Boggs (USA). Skupina týchto 18 elitných riderov si vytvára vlastné lajny v takmer zvislých vápencových hrebeňoch a každému  pomáha jeho dvojčlenná crew. Nasleduje deň voľna a aktuálne chalani už trénujú, aby seba ani vás v piatok nesklamali. Formát súťaže ostáva rovnaký ako vždy, každý súťažiaci má príležitosť absolvovať dve jazdy, pričom hodnotený bude na základe skóre zo svojho lepšieho pokusu. Aj vám už naskakujú zimomriavky?

Carson Storch and Thomas Genon seen at Red Bull Rampage in Virgin, Utah USA on October 15, 2021 // Bartek Wolinski / Red Bull Content Pool // SI202111120512 // Usage for editorial use only //

Viac o Red Bull Rampage 

Red Bull Rampage je skutočným testom big mountain skillov, psychickej odolnosti jazdcov na horskom bicykli, ale aj samotných bicyklov a ich komponentov. Vedeli ste, že žiadna iná súťaž sa nejazdí na tak obrovských skokoch a strmých lajnách? A práve vďaka tomu sa Rampage stal jedným z najsledovanejších podujatí vo svete adrenalínových športov. Ako už tradične, aj tento rok si ju budete môcť užiť naživo na Red Bull TV.

Viac sa priebežne dozviete naedbull.sk/rampage alebo sledujte Red Bull Bike na Facebooku a taktiež náš Instagram!

Zdroj: Red Bull