Legendárna česká superskupina LUCIE vydáva NOVÝ ALBUM

LUCIE sa po dvadsiatich rokoch vrátila k legendárnemu projektu LUCIE V OPEŘE. Tentoraz s výraznejším využitím symfonického orchestra, navyše v nových aranžmánoch. Z práve skončeného úspešného turné zároveň vznikla nahrávka najúspešnejších skladieb a práve vychádza vo forme nového albumu, spolu so špeciálnymi bonusmi v podobe vybraných sympho remixov najväčších hitov spracovaných úspešnými českými a slovenskými producentmi. 

Album avizuje po septembrovom remixe legendárnych „Černých andělů“, a následne novéspracovanie hitu „Nejlepší, kterou znám“, ktorý získal priliehavejší  „operný kabát“, ďalší legendárny song „Dotknu se ohně“, ktorým koncerty vrcholili. Ako to bolo so vznikom tohto hitu, ku ktorému vznikol aj emotívny live videoklip režiséra a kameramana Radima Vežníka, spomína autor skladby Robert Kodym:

„Na kopčeku v Motole bol roku 1965 postavený  Motel Stop podľa návrhu prof. Ing. akad. arch. Aleny Šrámkovej v štýle brutalizmu. Vo svojej piesni  V motelu v Motole spieva o ňom  Ivan Mládek,ale tiež  Karel Gott v skladbe Půlnoc v Motelu Stop. Tak, a práve tam som pracoval za vlády dr. Gustáva Husáka v koksovej kotolni ako kurič. Pri pohľade  do plameňov mi začali napádať prvémotívy a slová pre pieseň  Dotknu se ohně. Písal sa január 1989.“ 

Album LUCIE V OPEŘE 2022 vychádza práve teraz.
Lucie – Dotknu se ohně (V   2022)
STREAMINGOVÉ SLUŽBY
www.lucie.cz
www.facebook.com/lucieofficial/
www.instagram.com/skupina_lucie/

Zdroj: TS