Le Payaco na zimnom Kozel Žákovic Open odohrajú svoj najlepší koncert!

Zimný Kozel Žákovic Open, ktorý sa bude konať 7.decembra v bratislavskom MMC, je festival o poriadnej slovenskej hudbe. Tento rok je na programe silná zostava – Polemic, Hex, Cpt. Slice, Walter Schnitzelsson a samozrejme znovuzrodená skupina Le Payaco.

„Pajáci“, ako ich fanúšikovia familiárne nazývajú, sa po šiestich rokoch dali konečne znova dokopy. Návrat na hudobnú scénu pripravovali pozvoľne, odštartovali ho na Pohode a spečatia ho na Žákovici. Bubeník Juraj Vitéz to potvrdil. “ Doteraz sme si dávali načas, ale už sa na Žákovic pripravujeme. Keď sme po dlhej pauze začínali, museli sme si pospomínať na niektoré akordy. Ale to už tak býva, keď človek dlhšie spolu nehrá. Po šiestich rokoch, kedy sme si spolu nezahrali ani raz, sme čakali čo z nás vylezie. Každopádne to ale netrvalo dlho, kým sme sa opäť zohrali.”

LePayaco

Ako to kapele Le Payaco v zložení Tomáš Sloboda, Martin Stempel a Juraj Vitéz klape na pódiu, to sa každý dozvie už o pár dní na festivale Zimný Žákovic Open. Chalani prosto na tento fesťák patria. Vždy to tak bolo. “Festival Žákovic Open nám už od začiatku prirástol k srdcu. Keď sme boli aktívni, zúčastnili sme sa všetkých ročníkov od jeho začiatku. Odohrali sme dokonca na ňom aj svoj posledný koncert pred pauzou. Považujeme tento festival za svoj domovský. Páči sa nám jeho atmosféra, aj komornosť.”

Filozofia skupiny Le Payaco sa ani po umeleckej prestávke nezmenila. Jej členovia chcú vždy odohrať ten najlepší koncert. Na zimnom Žákovici to nebude inak. “Pravidlá sú jasné. Odohrať vždy čo najlepší koncert. Podľa toho sa aj pripravujeme. Niekedy stačí pár skúšok, niekedy treba viac pridať. Nechcem predbiehať, ale keď pôjde všetko ako má, možno predstavíme už aj novú pesničku. Ak nie, zahráme to, čo máme v repertoári. Po toľkých rokoch je pre nás aj toto osviežujúce. Dúfam, že aj pre publikum.”

7.december v bratislavskom MMC počas zimného Kozel Žákovic Open bude dôkazom, či Le Payaco stále láka svojich fanúšikov už len na to, že to je Le Payaco, alebo si ľudia vydupú aj nové pesničky. Chalani budú pripravení na obe alternatívy.

Viac info na www.zakovicopen.sk

Zdroj: Maca Schmidtová, PR manager festival Zimný Kozel Žákovic Open
Foto: Martina Mlčúchová