Laura Onusko vdýchla popovému EP jemné tóny elektroniky

Talentovaná speváčka slovenskej hudobnej scény prichádza s debutovým zvukovo rozmanitým EP Nie som Jediná, v ktorom sa nájde každý poslucháč. Tri skladby plné pozitívneho nadhľadu a vymanenia sa z nástrah života, ktoré nám každodenné situácie prinášajú, sa prihovárajú silou myšlienky, že nik v tom nie je sám.

EP pozostáva z troch skladieb. Prvou je skladba Jediná, ktorá už získala aj svoj vizuál pod režisérkou taktovkou Sandry Urbančíkovej a Jaroslava Vaľka. Ďalšou skladbou je Neskrývaj sa a EP uzatvára Nájsť ťa chcem.

Speváčkine hudobné inšpirácie, ale i prenesenie jej vnútorných pocitov zachytil v skladbách producent Andrej Karlik. Texty piesní sú taktiež dielom z jeho pera, ktorým dodal krásny šat v podobe harmonických melódií a odvážnejšej palety zvukov. „Mám pocit, akoby som sa v tých piesňach vznášala a mala pred sebou zrkadlo pravdy. Je obdivuhodné, ako veľmi sa ma snažil spoznať, aby mi dokázal sprodukovať skladby, ktoré ku mne tak pasujú,“ ozrejmuje Laura Onusko podmanivé spojenie ich spolupráce.

EP Nie som Jediná v sebe nesie jednu spoločnú ideu, v ktorej dominuje myšlienka; nik z nás v tom nie je sám – v tom svete, v tom živote, v tom premýšľaní, ale i pýtaní sa. „Dnešný svet je zvláštny. Ľudia si nevedia rady s vlastnými problémami, vydávajú sa za niekoho, kým nie sú, naháňajú prestížne symboly bohatstva, túžia aj po minulosti, aby sa vrátila spať. Tieto tri skladby sú o mne, ale i o nás všetkých. O pocitoch, ktoré nám všetkým otvárajú oči, že tu som, som to ja, toto je môj život, idem, nevzdávam sa,“ opisuje speváčka hlavné piliere EP, ktoré doprevádzajú tóny elektrických gitár, klavíra aj syntetizátora a elektrických zvukov.

V čase nahrávania nebola Laura Onusko mobilná, a tak Andrej Karlik presťahoval štúdio za speváčkou. „Bolo to od neho naozaj veľkorysé. Urobilo mi to naozaj radosť, že sme to dokázali nahrať aj takto. A vyšiel z toho naozaj krásny výsledok, na ktorý som veľmi pyšná a musím povedať, pričom nechcem, aby to zle vyznelo, ale som naozaj úprimne hrdá aj na seba, že som to v tom náročnom období dokázala,“ teší sa Laura Onusko.

Prvý videoklip získala skladba Jediná, ktorej nakrúcanie prebiehalo v rozprávkových lesoch Liptova. Zachytené krásy panenskej prírody Urbančíkovou a Vaľka umocnilo stvárnenie dvoch odlišných ľudských rolí v jednej postave. Akoby jedna duša, ktorá sa stratila a hľadá sa, aby sa nakoniec našla a splynula v jedno. Svoju vizuálnu podobu čakajú aj ďalšie dve skladby, ktoré zatiaľ zostávajú zahalené pod rúškom tajomna.

„Som rada, že môj klip ku skladbe Jediná zarezonoval u domáceho publika. Možno aj preto, že bolo cítiť, ako dobre sme sa cítili počas jeho natáčania a táto aura sa doň navždy dostala. Stvárnila som postavu rozprávkovej víly, ktorej patrí celý les a je tam doma v nedotknutej prírode, a pritom sa snaží iba povedať svojmu pravému ja, že nie je jediná vo svojich problémoch. Aj v reálnom živote sa vždy a navždy musíme postaviť a čeliť vlastným ťažkostiam,“ uzatvára Laura Onusko, ktorá vďaka hudbe dokáže vyjadriť samu seba a naplniť svoje túžby.

Informácie a foto poskytol PR manažér Michal Neffe.