Landfil stíhajú popri koncertoch aj nahrávanie albumu.

Landfil si užívajú leto koncertovaním a nahrávaním albumu. Pätica Trnavčanov, ktorá vyhrala 5. ročník Stropkovskej hudobnej ligy, si rozložila svoj stan v štúdiu Leon Art v Bardejove, kde pracuje na debutovom CD.

Partia okolo charizmatickej speváčky Ivany Kovačicovej mala v pláne nahrať 13 skladieb, no pravdepodobne pri tomto počte neostane. Netreba však za tým hľadať žiadnu poverčivosť, ale muzikantskú múzu, ktorá si našla Landfil aj v štúdiu a vďaka nej zložili absolútnu novinku. „Myslíme si, že by sa oplatilo mať ju na našom prvom albume,“ poznamenala s tajnostkárskym nádychom I. Kovačicová.

shl-vol05-05-foToPuskas-349

Landfil sa rozhodli ponúknuť pieseň po piesni pestrú mozaiku v „neškatuľkovateľnom“ štýle. Fanúšikovia sa môžu tešiť na výber rozmanitých melódií a rytmov, pomalších melancholicky naladených vecí, ale aj rýchlych skladieb.

„Album bude vyjadrovať náš momentálny postoj, rozmanitosť, ktorú v hudbe prijímame s otvorenou náručou. Nedá sa presne definovať, v akom štýle sa nesie. Jednoducho je to naša hudobná výpoveď, je to o nás. Takisto je to také zoznámenie sa s nami a s našou hudbou. S Landfilom,“ dodala I. Kovačicová.

Koncertné leto odštartovali Landfil na Dobrom festivale v Prešove, pokračovali v trnavskom Art Klube s Genius Locci, predstavili sa v internetovom rádiu Bunker, no hlavná porcia na čele s Rock for People a TUNING ZRAZ-om Svidník ich ešte len čaká.

„Akcií je mnoho a predovšetkým hrania na východe nám momentálne vyhovujú, lebo vždy môžeme skočiť do Bardejova a pokračovať v nahrávaní. Sme naozaj vďační a šťastní za tieto príležitosti. Ani sa nám nesnívalo o koncertoch a zrazu ich máme viac než dosť. Veď čo je pre kapelu najlepšie…? Hrať a baviť ľudí vlastnou hudbou. Sú to obrovské skúsenosti, no hlavne nás to baví a napĺňa, ak môžeme našu hudbu šíriť ďalej,“ zdôraznila I. Kovačicová.

Zdroj: GRAND STUDIO, s.r.o.