La Gioia – 15 rokov na scéne oslávi Koncertami pod hviezdami na hradoch a zámkoch

Trio LA GIOIA je synonymom spojenia štýlu operného „belcanta“ a populárnej hudby a je stále ojedinelým zjavom v Strednej Európe. Originálnym, a doteraz nepočutým spôsobom, interpretuje skladby svetovej hudobnej scény, dominantne však domáce a české hity. Ich piesne zasahujú široké publikum priamo do srdca. Trio tvoria: Peter Ševčík/ barytón, Matej Vaník/ tenor a Martin Vetrák/ tenor.

La Gioia znamená v taliančine radosť a o ňu sa  LA GIOIA prichádza podeliť v rámci svojho unikátneho turné po hradoch a zámkoch pri príležitosti  15 výročia existencie tria, pod názvom „15 ROKOV S VAMI“. Po slovenských hradoch a zámkoch budú hosťovať s kapelou Miroslav Dvorský,  Sisa Sklovská a Ivana Regešová.

Vznik poprockového tria

Prvopočiatky vzniku La Gioia sa datujú do roku 2006, kedy Peter Ševčík objavil na hudobnej scéne skupinu Il Divo. Práve táto formácia podnietila vznik La Gioia. Traja operní speváci a jeden spevák populárnych piesní bolo to, čo dalo nápad, aby  oslovil Petra Ďurovca, ďalšieho operného speváka, a ten zase poznal a oslovil Mateja Vaníka, speváka popových piesní. Petra Ďurovca v roku 2021 nahradil Martin Vetrák, ktorý je pevnou súčasťou aktuálnej zostavy. Dvaja operní a jeden popový spevák, dvaja barytóni a jeden tenor  sa stali pop operným triom La Gioia. Začali  upravovať známe populárne piesne a spievať ich operným štýlom. Chceli  operu vyniesť von na ulicu a niečo z ulice priniesť do sveta opery. Keďže  nechceli byť iba vernou kópiou Il Divo, začali prerábať známe slovenské a české populárne piesne, čo sa stretlo s nesmiernym záujmom, a tak sa vybrali vlastnou cestou do hudobného priemyslu.Piesne sú nahraté v talianskom, anglickom, českom a ruskom jazyku. Prepožičali si melódie zo známych a časom overených populárnych piesní a dali im nový, súčasný a hlavne vlastný  romantický šat,  či už ide o texty piesní alebo o samotné hudobné spracovanie skladieb. Trio má na konte desať albumov a jedno DVD.

Holografické pódium – po prvýraz na Slovensku

Unikátom vystúpení na tohtoročnom turné bude holografické javisko, ktoré pre nich pripravuje spoločnosť, z ktorej nám informácie poskytla  Ivana Nováková.  „Hoci vo svete je to bežný jav, na Slovensku bude práve La Gioia, ktorá  divákom prinesie tento nevšedný zážitok. Holografia ako technológia si pomaličky získava čoraz väčšiu priazeň a preto sme hrdí že L.G. bude súčasťou nevídaného predstavenia plného hologramov. Diváci sa môžu tešiť na zážitok z predstavenia, kde prostredníctvom tanečníkov SZUS Viva z Košic prenesú emóciu prostredníctvom tanca do nových rozmerov s využitím moderných technológií. Unikátny projekt si vyžaduje unikátny prístup a preto sme sa rozhodli pri tvorbe grafického obsahu zamerať na prehĺbenie zážitku jednoduchou a čistou formou ktorá nesie silné posolstvo. Hologram je optická ilúzia ktorá umožňuje vnímať hĺbku vizualizovnaného obsahu a premeniť tak aj jednoduché videá do dychberúcáích zážitkov. Naša spoločnosť sa špecializuje na komplexné služby holografickej projekcie a to od návrhu vhodných riešení, vizualizácií až po tvorbu hologramov. Pri návrhu riešenia pre Spišskú charitu sme zvolili koncept prenosného malého holografického pódia.“

Screenshot

Info: Anna Olvecká – PR manager La Gioia
Foto: Archív La Gioia