Kylie Minogue oznamuje európske turné a jej netrpezlivo očakávaný nový album Kiss Me Once.

Kylie, ktorej prvý singel z jej nového albumu sa cez víkend umiestnil na 12. mieste UK Chart, dnes ohlásila Kiss Me Once Tour. Úžasnou správou je, že jednou zo zastávok na tomto turné je aj Slovensko. 19.októbra 2014 vystúpi v Slovnaft Arene v Bratislave.

Turné odštartuje vo Veľkej Británii a Kylie v rámci neho navštívi 15 krajín, nevynímajúc Slovensko a Českú republiku. Kylie, preslávená svojimi živými vystúpeniami na Kiss Me Once Tour predstaví to najlepšie z jej už dvoch dekád trvajúcej kariéry.

KYLIE MINOGUE - foto1

Kylie Minogue, menom Kylie Ann Minogue – speváčka, skladateľka, herečka, dizajnérka, módna ikona a v neposlednom rade filantropka, sa narodila 28.mája 1968 v austrálskom Melbourne.

Na hudobnú scéne vstúpila v roku 1987 s remakom skladby The Locomotion, ktorý sa držal na 1.mieste austrálskej hitparády počas siedmych týždňov a stal sa z neho najväčší singel hit v Austrálii v 80.rokoch.

V roku 1988 Kylie vydáva svoj debutový album s jednoduchým názvom „Kylie“, ktorého predaj presiahol číslo 2 milióny a bol 7x platinový, čo sa predtým nepodarilo žiadnej ženskej interpretke.

Od vydania prvého albumu už prešli viac ako dve dekády a Kylie Minogue sa stále drží na hudobnom výslní. Je niekoľkonásobnou držiteľkou Brit Awards, Grammy Awards,cien ARIA, má na svojom konte viac ako 70 miliónov predaných albumov, vo Veľkej Británii ju vyhlásili za najvplyvnejšiu celebritu, je držiteľkou vyznamenania Order of the British Empire – Radu britského impéria za jej prínos k hudbe, skrátka zoznam úspechov Kylie Minogue je nekonečný.

KYLIE MINOGUE - foto2

Zbrusu nový, už dvanásty štúdiový album s názvom ‘Kiss Me Once’ vychádza dnes 17.marca. Je to jej prvý štúdiový album od roku 2010, kedy vydala album ‘Aphrodite’, a tiež jej prvý album vydaný vo vydavateľstve Roc Nation Management. Výkonnými producentmi bola sama Kylie a Sia Furler, viac známa len ako Sia, austrálska speváčka a skladateľka, ktorá zložila aj úvodnú skladbu albumu. Na albume sa ďalej spolupodieľali Pharrell Williams, ktorý napísal a produkoval skladbu ‘I Was Gonna Cancel’, Ariel Rechtshaid (HAIM) na skladbe ‘If Only’, MNEK na skladbe ‘Feels So Good’ a Greg Kurstin na bonusovom traku ‘Sleeping With The Enemy’.

Vstupenky v predaji od 20.marca 2014 o 9:00 hod. na www.xl.sk
UK chart: https://www.officialcharts.com/singles-chart/

Zdroj: XL