KulTour 2013 navštívi veľtrh cestovného ruchu vo Varšave!

Mobilný multifunkčný stánok KulTour2013 zavíta od 20. do 22. apríla 2012 na medzinárodný veľtrh cestovného ruchu Leto Varšava 2012 do Poľska. Návštevníkom predstaví Košice ako atraktívnu turistickú destináciu i ako budúce Európske hlavné mesto kultúry 2013.

Po úspešnom slovenskom turné v decembri minulého roka sa tentoraz mobilný kultúrny stánok vydáva na svoju prvú zahraničnú cestu. „Pre návštevníkov sme pripravili kultúrny program reprezentujúci práce začínajúcich umelcov a študentov Fakulty umení v Košiciach či tvorivé dielne pre malých a veľkých. O Košiciach, ako Európskom hlavnom meste kultúry 2013, sa návštevníci veľtrhu dozvedia viac prostredníctvom zábavných súťaží. Nebudú chýbať ani obľúbení a v zahraničí veľmi žiadaní Silvayovci, ktorí sa postarajú o hudobnú kulisu,“ uviedol Jozef Môcik, manažér projektu KulTour 2013.

Súčasťou tvorivého tímu KulTour 2013 sú aj študenti a umelci z Košíc, ktorým projekt poskytuje maximálny priestor na kreativitu. Novinkou bude virtuálna jazda električkou po Košiciach a vytvorenie elektronickej pohľadnice s vlastnou fotografiou a odkazom. KulTour2013 v tomto roku ešte navštívi Prahu, Budapešť, Krakov, festival Pohoda, Sziget a POKE. Nevynechá ani slovenské mestá a podujatia v Košiciach, kde bude nielen informovať o projekte Európske hlavné mesto kultúry, ale prinesie aj netradičné open air divadelné, hudobné produkcie či výtvarné inštalácie. Viac informácii o projekte nájdete na webovej stránke www.kosice2013.sk v sekcii „Kultour“. „O cestách a zážitkoch na nich budeme informovať formou videopríspevkov a fotopríbehov, postupne zverejňovaných na našej webovej stránke,“ dodal J. Môcik.

KulTour2013 je pojazdný multifunkčný kultúrny stánok, ktorý poskytuje zázemie pre open air prezentácie, umeleckú tvorbu či interaktívnu komunikáciu s návštevníkmi na báze hry, umeleckého programu a nových technológií. KulTour 2013 reprezentuje Košice – Európske hlavné mesto kultúry 2013 na vybraných kultúrnych, športových a spoločenských podujatiach na Slovensku a v zahraničí.

Zdroj: Zuzana Lehotská, Sekcia PR a médiá, Košice 2013, n. o.
Publikoval: Redakcia GREGI.NET