Kuasar String Kuartet – Záverečny koncert Festival „Dolce vitaj“.

Podnetom k založeniu sláčikového kvarteta Kuasar String Kuartet (Taliansko )bola v roku 2004 vôľa hudobníkov experimentovať s hudobnými štýlmi a žánrami, ktoré sa bežne nespájajú s klasickými komornými zoskupeniami. Ich záber je pritom pomerne široký: jazz, rock, cross-over, pop či latino a kubánska hudba sú všetko hudobné svety, v ktorých sa K.S.K. pohybuje, aby analyzovalo ich špecifiká.

Každý z nich je totiž po melodickej, harmonickej či rytmickej stránke niečím výnimočný a ponúka priestor na uplatnenie netradičných, štýlovo charakteristických postupov a prvkov. Na koncerte v pavilóne SNG zaznejú prevažne skladby od kultových rockových skupín, môžeme sa teda tešiť na silné melódie, zaujímavé rytmické variácie a mohutný sound (Led Zeppelin: Four Sticks, Muse: Resistance, Queen: Bohemian Rhapsody, Nirvana: Smells Like Teen Spirit atď).

Členovia K.S.K. počas profesionálnej kariéry vďaka svojej hudobnej všestrannosti vystúpili v niektorých z najprestížnejších koncertných sál (Bibiena v Mantove, San Carlino v Bresci, Comunale v Carpi , Teatro Manzoni v Bologni, Saint Hill Theatre v Londýne) a stretli sa s mnohými známymi muzikantmi (Bobby McFerrin, M. Isham, M.Nyman, Trilok Gurtu, Josè Cura, Franco Cerri, Antonella Ruggiero, PFM, New Trolls, Rossana Casale, Sante Palumbo, Roberto Gatto, Paolo Fresu, Stefano Battaglia, Andrea Bocelli, Lucio Dalla, Eugenio Finardi, Gabriele Mirabassi, Luisa Cottifogli a ďalší). V Bratislave sa ku K.S.K. pripojí renomovaný akordeonista Boris Lenko, ktorého slovenským hudobným fajnšmekrom určite netreba bližšie predstavovať. Všestranný interpret a hudobný novátor je pre talianskych hudobníkov nepochybne rovnocenným partnerom, v ich spoločnom podaní si bratislavské publikum bude môcť vypočuť známe skladby v štýle blues, jazz, latino.

Kuasar String Kuartet: Oheň, svetlo a rock
špeciálny hosť: Boris Lenko

29.6.2013 o 19:00 hod., Letný pavilón SNG, Rázusovo nábrežie 2 V prípade nepriaznivého počasia sa koncert bude konať v priestoroch Berlínky, SNG Esterházyho palác, Nám. Ľudovíta Štúra 4, Bratislava
Koncert, ktorého organizátormi sú Taliansky kultúrny inštitút v spolupráci s SALEK PRODUCTION, sa koná v rámci Talianskeho festivalu na Slovensku, Dolce vitaj
Vstup voľný

Zdroj: Organizátor