Ktoré európske operné a baletné súbory privítame na festivale Eurokontext.sk?

Milí priatelia Slovenského národného divadla, Eurokontext.sk je festival európskeho divadla. Ale to už viete. A viete tiež, že v júni nás čaká piaty ročník festivalu, ktorý bude tento rok venovaný prehliadke toho najlepšieho z domácej i zahraničnej opernej a baletnej tvorby.

Júnová festivalová päťročnica sa bude niesť v znamení nadčasových predstavení. Festival otvoríme 2. júna veľkolepou premiérou majstrovského diela Giacomma Pucciniho, TOSCA.
Čo nás čaká okrem vynikajúcich inscenácií Opery a Baletu SND?
Privítame Operu Národného divadla Praha s čerstvou premiérou Massenetovho WERTHERa v réžii vynikajúceho európskeho operného režiséra Willyho Deckera, Operu Národného divadla moravsko-sliezskeho z Ostravy s inscenáciou Dmitrija Šostakoviča LADY MACBETH MCENSKÉHO OKRESU, Operu a Balet Štátneho divadla Košice s Wagnerovou operou VÍLY a s oceňovanou inscenáciou DENNÍK ANNY FRANKOVEJ, po prvýkrát k nám zavítajú poľská Krakovská opera s modernistickým dielom Karola Szymanovského KRÁĽ ROGER a Maďarský národný balet s famóznym BARTÓKOVÝM TANEČNÝM TRIPTYCHOM, a festival uzavrieme dokonca dvomi predstaveniami jedného z najlepších baletných súborov na svete, Eifman Ballet z ďalekého Petrohradu s inscenáciou ČAJKOVSKIJ. PRO ET CONTRA.
Vstupenky na všetky predstavenia sú už v predaji. Rezervujte si tie najlepšie miesta a nepremeškajte jedinečnú príležitosť vidieť prezentáciu domácej i zahraničnej hudobnodramatickej a tanečnej scénickej tvorby na doskách Slovenského národného divadla.
Zdroj: SND