KOŠICKÝ KONCERT PRESÚVAME PRE POČASIE!

Košický Koncert pre Jána a Martinu musíme pre zlé poveternostné podmienky presunúť o týždeň. Spomienkové stretnutie bude na rovnakom mieste (Dolná brána) v nedeľu 25. marca o piatej podvečer. Zmena sa netýka Koncertu pre Jána a Martinu v Nitre, na ktorom sa vidíme už zajtra na Svätoplukovom námestí od 17.00.

Ján Kuciak a Martina Kušnírová sa spoznali v Nitre, kde študovali na Filozofickej fakulte UKF. Preto si chceme uctiť ich pamiatku aj v tomto meste. Z UKF pochádza aj pedagóg Július Fujak a folklórny súbor Ponitran, ktorý vystúpi spolu s ďalším miestnym súborom Zobor. Z mesta sú aj speváčka Katarzia a
Fresh Out of The bus. K ním sa pridajú aj David Koller, Para, Bez ladu a skladu, Juraj Podmanický (Billy Barman) a Tolstoys.

FB event tu: www.facebook.com/events/114742046001347

 

V utorok 20. marca o 18.00 bude Koncert pre Jána a Martinu v kostole Cirkvi bratskej na Cukrovej 4 v Bratislave. Na koncerte vystúpia Eva Šušková – spev, Jozef Lupták – violončelo, Boris Lenko – akordeón, Konvergencie Quartet (Marian Svetlík – husle, Andrej Baran – husle, Martin Ruman – viola, Jozef Lupták – violončelo), Mucha Quartet, Branislav Dugovič – klarinet, Ivan Šiller – klavír. Príhovor bude mať Daniel Pastirčák. V ich podaní zaznejú skladby od Antonína Dvořáka, Johna Tavenera, Ilju Zelienku, Romana Bergera, Vladimíra Godára, Mariana Vargu, Arvo Pärta a Borisa Lenka.

FB event tu: www.facebook.com/events/541273022939657

„Hlavným posolstvom koncertov je spolupatričnosť s rodinami Martiny Kušnírovej a Jána Kuciaka
a spolupatričnosť s ľuďmi, ktorým záleží na našej krajine. Vražda Martiny a Jána je tragédiou, ktorá nás hlboko zasiahla. Umenie potrebuje pre svoju plnohodnotnú existenciu slobodu, za ktorej obranu zomreli Martina s Jánom. Koncertami im chceme vzdať úctu,“
povedal o koncertoch ich spoluorganizátor
Michal Kaščák.

NEDEĽA, 18.3.2018 od 17:00 – MARIÁNSKE NÁMESTE, NITRA

UTOROK, 20.3.2018 od 18:00 – KOSTOL CIRKVI BRATSKEJ, CUKROVÁ 4, BRATISLAVA

NEDEĹA, 25.3.2018 od 17:00 – HLAVNÁ ULICA (DOLNÁ BRÁNA), KOŠICE

#AllForJan #AllForMartina #KoncertPreJánaAMartinu #Nitra #Košice #Bratislava

Zdroj: Pohoda