Košické Divadlo hudby uvedie v nedeľu Medovníkový domček.

Svoju prvú premiéru tejto sezóny uvedie v nedeľu 12. novembra 2017 o 15.30 hod. v Átrium klube na sídlisku Terasa košické Divadlo hudby. Tentoraz sa diváci môžu tešiť na rozprávku napísanú podľa známeho Medovníkového domčeka.

Náš Medovníkový domček je súčasťou trilógie Rozprávky tety Vierky. Jej prvou časťou bola rozprávka Koza odratá a jež, pokračovali sme Červenou čiapočkou a ukončíme ju Medovníkovým domčekom. Spojivkami týchto troch príbehov sú postavy vlka a medveďa,“ vraví prezident Divadla hudby a autor všetkých týchto muzikálov Mino Mojžiš.

Režisérom muzikálu je Michal Kováčik, riaditeľ divadelnej sekcie Divadla hudby. „Tú každému známu rozprávku o Janíčkovi, Marienke a ježibabe z domčeka v hlbokom lese sme s našimi hercami naštudovali celkom inak, ako ju všetci poznáme. Zamerali sme sa hlavne na to, čo sa deje pred cestou k domčeku a počas nej, menej na to čo sa udeje u ježibaby. Náš príbeh o Janíčkovi a Marienke bude viac o tom, ako sa stratia v lese, pretože si chcú skrátiť cestu a z autobusu vystúpia o zastávku skôr.“  

Michal Kováčik viac neprezradí, veď to by už diváka nebolo čím prekvapiť. „Ešte poviem toľko, že poľovník a stará mama pre Janíčka a Marienku vymyslia trest, aby deti viac nechodili samé po lese. Pošlú po nich vlka a medveďa a v domčeku na nich bude čakať ježibaba -prezlečený poľovník. A deti sa môžu tešiť aj na sladké prekvapenie.“ 

V rozprávke sa predstavia Barbora Repková ako Marienka, Michal Baluch ako Janíčko Alexandra Ondová si zahrá postavu starej mamy, Igor Žovtík vlka a dve postavy – medveď a horár čakajú na Michala Kováčika.

Hudbu k Medovníkovému domčeku nahrala skupina Mača Laba v zložení Miňo Mojžiš – klávesy, Maroš Goga – gitary, Mišo Baluch – basa a Filip Koľvek bicie.

Zdroj: Natália Novotná
Foto: Michal Kováčik