Košické Divadlo hudby sa predstaví na Hrebienku!

Prvý augustový týždeň strávi košické Divadlo hudby na Hrebienku, kde v rámci 11. ročníka tatranského festivalu Medvedie dni odohrá päť muzikálov slovenského skladateľa Miňa Mojžiša.

Svoj program odštartuje v stredu 1. augusta 2018 o 10.40 hod. rozprávkovým muzikálom Maťko a Kubko, napísaným na motívy knihy Marianny Grznárovej a o 13.20 hod. sa deti zabavia na Medovníkovom domčeku, ktorý si divadelníci naštudovali celkom inak, ako ho poznáme.

Vo štvrtok 2. augusta 2018 o 11.00 hod. Divadlo hudby svojim detským divákom ponúkne muzikál Včielka Maja napísaný podľa knihy Waldemara Bonselsa.

Prvá mimokošická premiéra Divadla hudby

„Ďalšie dve predstavenia odohráme v sobotu 4. augusta 2018. Obe to budú premiéry. Ako prvé to bude o 11.00 hod. detské interaktívne hudobné pásmo Kolo – kolo mlynské s ľudovými pesničkami do ktorých zapojíme aj deti a na 12.40 hod. je pripravený rozprávkový muzikál Hlúpa žena napísaný na motívy ľudovej rozprávky. Príbeh o „hlúpej žene“ a „múdrom“ mužovi známy z kníh Pavla Dobšinského prerozprával Miňo Mojžiš nielen ako autor libreta, ale aj textov piesní a hudby na ľudovú nôtu. Je to naša prvá mimokošická premiéra. Hlavné postavy v rozprávke stvárnia Barbora Repková a Igor Žovtík,“ hovorí riaditeľ divadelnej sekcie Divadla hudby Michal Kováčik.

Zdroj: TS

Foto: Michal Baluch