Košická kapela Podfuck vydáva debutové CD Znamenie!

Na začiatku augusta tohto roku vydáva košická kapela Podfuck svoje v poradí tretie CD. Album „Znamenie“ bol nahratý v štúdiu skupiny The Parentals .

Na nahrávaní a mixe sa podieľal hlavný zvukár tohto štúdia Miroslav Felber a mastering mal v rukách Daniel Pastucha zo známeho košického štúdia Patt Studio. Po prvý krát oproti ostatným doskám boli použité aj dychové sekcie, a tiež ústna harmonika, či saxafón.

Košická kapela Podfuck bola založená niekedy okolo roku 2002 spevákom, gitaristom a harmonikárom Miroslavom Terifajom a gitaristom Michalom Šmajdom. Skupina začala od svojho vzniku pôsobiť hlavne na východe Slovenska, no postupom času rozšírila svoje pôsobenie na celé Slovensko. Po prvých dvoch EP albumoch, vydáva kapela svoje plnohodnotné CD s 10 skladbami.

Na jeseň tohto roku kapela chystá miniturné k novému albumu a na nový rok by mali okrem klasických klubových koncertov pribudnúť aj letné festivaly. Najbližsie sa skupina Podfuck predstaví v Košiciach dňa 24.8.2012. Krst sa uskutoční v „live“pube Colloseum. Bude to trojitá oslava: 10.výročie založenia kapely, krst nového albumu a 7. výročie založenia klubu. Okrem Podfucku tam teda vystúpi viacero košických kapiel, pre ktoré je tento podnik domovským stánkom.

https://www.facebook.com/pages/Podfuck/106554196043747

Zdroj: Marco Maserati