Kontakt pripravil novú jedinečnú výstavu „Sukňa ako…“

V stredu 27. 11. 2013 o 17:30 prebehne v priestoroch Kontaktu na Ventúrskej ulici v Bratislave vernisáž výstavy „Sukňa ako…“.

Mladí tvorcovia – študenti Vysokej školy výtvarných umení  a Vysokej školy múzických umení v Bratislave vystavia originálne diela, ktoré vznikli počas jednodňového workshopu v sobotu 23. 11. 2013, kde priamo pred očami verejnosti pretvárali krajčírske figuríny na originálne svietidlá.

foto 4

Každý z tvorcov vytvoril vlastnú jedinečnú „sukňu“ pre konkrétnu figurínu. Svietidlá budú inštalované v priestoroch Kontaktu a stanú sa súčasťou interiéru odkazujúcou na krásu kreatívnych riešení.

Cieľom výstavy je poukázať na využitie naoko „nepotrebného“ materiálu na vytvorenie nového zaujímavého objektu, ktorý bude prezentovať konkrétne vnímanie dizajnu jednotlivých tvorcov. V procese je dôležitá i samotná komunikácia medzi dizajnérmi, produkciou i ďalšími nevyhnutnými zložkami projektu „Sukňa ako…“.

foto 1

Zaujímavosťou projektu je, že laická i odborná verejnosť mohla byť priamou súčasťou procesu tvorby a ponúknuť mladých umelcom spätnú väzbu. Dlhodobým vystavením figurín-svietidiel v Kontakte zároveň pokračuje komunikácia dizajnu a verejnosti.

Dizajn sa stáva neoddeliteľnou súčasťou bežného života.

Vystavujúci:
Natália Hoosová, VŠVU, Ateliér: industrial design
Lenka Abonyiová, VŠVU, Ateliér: industrial design
Štefan Nosko, VŠVU, Ateliér: Art dizajn
Eva Šrubařová, VŠVU, Atelier textilnej tvorby: Textil v priestore
Veronika Vartiková, VŠMU, Katedra scénografie
Andrea Madleňáková, VŠMU, Katedra scénografie
Kristína Zátrochová, VŠMU, Katedra divadelného manažmentu
Patrícia Kovaľová, VŠMU, Katedra divadelného manažmentu

Podujatie vzniklo s finančnou podporou Nadácie Tatrabanky z grantu Viac dizajnu.

Plagat_Sukna ako

Zdroj: Zuzana Hrdličková