Koncert za Pečniansky les.

Koncertom na námestí SNP budú občianske združenia a iniciatívy z Bratislavy, ale aj celého Slovenska protestovať proti škandalóznej zámene Pečnianskeho lesa.

Pred pár dňami Okresný súd Bratislava 2 zatiaľ neprávoplatne potvrdil zámenu 24 ha lesa v Bratislave na brehu Dunaja za rovnakú výmeru na maďarsko-slovenskom pomedzí v Šiatorskej Bukovinke. Okamžite sa zdvihla vlna občianskeho odporu voči prevodu lukratívneho lesa v širšom centre hlavného mesta na neznáme schránkové občianske združenie Človek a strom.

S cieľom, aby sa o nehoráznej zlodejčine dozvedelo čo najviac ľudí sa viac ako 10 občianskych združení a iniciatív rozhodlo zorganizovať koncert na podporu Pečnianskeho lesa. V stredu 9. decembra o 17.30 hod. tak na námestí SNP v Bratislave zahrajú známe či menej známe kapely a vystúpia zástupcovia občianskych združení. Výsledkom všeobecného odporu voči spomínanej zámene sú početné výzvy Smerované k Lesom SR a. s., aby podali voči škandalóznemu rozsudku odvolanie. Podporu takémuto kroku vyjadrila aj mestská časť Petržalka, ktorá uznesením zásadne odmieta akékoľvek „kšeftovanie“ s Pečnianskym lesom, teda so zeleňou v širšom centre Bratislavy. Jednohlasne schválený dokument iniciatívy Mladá Bratislava konštatuje, že mestská časť Petržalka odmieta aktivity smerujúce k predaju, zámene či inej zmene pravej formy vlastníctva, ktorá by v praxi znamenala, že by sa Pečniansky les fakticky dostal do súkromných rúk. Mestská časť zároveň považuje za neprípustné, aby obyvatelia Petržalky, a teda aj Bratislavy, prišli o 24 ha Pečnianskeho lesa, ktorý je biotopom európskeho významu.

Oliver Kríž, predseda iniciatívy Mladá Bratislava, k samotnej zámene dodal: „Každý súdny človek jasne vidí, že aktivita pána Andreja Šošoku z občianskeho združenia Človek a strom strašne smrdí a je to veľká ´černota´, za ktorou jednoznačne cítiť zvrátené chúťky pahltného developera, ktorý okrem plánovaných lavičiek zrejme už jasne vidí možnosť dopriať bratislavským zbohatlíkom a politickej verchuške lukratívne miliónové bývanie na brehu Dunaja s jedinečným výhľadom na hradný kopec. Je však neprípustné, aby si súdy v takýchto prípadoch rozhodovali, ako sa im zachce!“

Koncert na podporu Pečnianskeho lesa podporili a organizujú tieto občianske združenia a iniciatívy:

Lesoochranárske zoskupenie VLK, SOS Bratislavský hrad, OZ Hrad-Slavín, Naše Karpaty, Mladá Bratislava, OZ Bratislavské rožky, OZ Za lepšiu Kolibu, Slovenská aliancia ochrancov zvierat, Iniciatíva Zachráňme Železnú Studienku, Iniciatíva Cyklokuchyňa, Projekt Bratislava, Alojz Hlina.

Koncert sa koná:
9.12.2015 o 17:30 hod. na Námestí SNP v Bratislave
FB pozvánka: https://www.facebook.com/events/1658871344384047/1659818300956018/

12316536_10207121539612942_6554167531898038698_n

Zdroj: Organizátor