Koncert z tvorby Alexandra Albrechta v Slovenskom rozhlase!

Milovníci vážnej hudby sa môžu tešiť na ďalší zaujímavý koncert pod rozhlasovou pyramídou. Mladý basbarytonista Tomáš Šelc v sprievode klaviristky Dany Hajóssy predstaví dosiaľ nevydané piesne Alexandra Albrechta zo svojho prvého profilového CD Alexander Albrecht – Biographie. Druhá časť koncertu bude patriť Muchovmu kvartetu, ktoré predstaví Albrechtove komorné skladby. Koncert sa uskutoční v stredu 11. apríla 2012.

V Malom koncertnom štúdiu Slovenského rozhlasu sa poslucháčom predstaví mladý, no už etablovaný basbarytonista Tomáš Šelc, v sprievode klaviristky Dany Hajóssy uvedie piesne Alexandra Albrechta, ktoré práve vydal na novom CD albume Alexander Albrecht: Biographie. Piesne boli pred nahrávaním iba čerstvo transkribované z dochovaných zdrojov. Budeme mať teda dočinenia s doposiaľ nevydaným materiálom jedného z najzásadnejších slovenských skladateľov, a navyše v skvelej interpretácii mladého, no úspechmi doma aj v zahraničí ovenčeného speváka Tomáša Šelca.

Dana Hajossy

Druhou časťou programu budú rovnako čerstvo naštudované komorné diela Alexandra Albrechta – Prvá časť sláčikového kvarteta D-dur, op.19, Scherzo pre sláčikové kvarteto, Andante amoroso a Slovenské kvartetino. Predvedie ich mladé Muchovo kvarteto v zložení Juraj Tomka (1. husle), Andrej Matis (2. husle), Veronika Prokešová (viola), Pavol Mucha (violončelo).

Tomas Selc

Vstup na koncert je voľný. Záznam z koncertu odvysiela Rádio Devín 9. mája 2012 o 19:05 hod. v relácii Hudba pod pyramídou.

albrecht2b

Zdroj: RTVS
Publikoval: Redakcia GREGI.NET