Koncert newyorských Xiu Xiu!

V spolupráci HCHSPNNNG! & SUBCLUBu sa v sobotu 30.júla môžete tešiť na koncert šialených Xiu Xiu z Brooklynu. Zakladajúci člen Xiu Xiu je Jamie Stewart a do dnešných dní si svojou tvorbou vo svete vyslúžil ohromný rešpekt.

Xiu sú známi svojim nekompromisným prístupom k tvorbe. Hlavne nezakapať na jednom mieste a neznieť ako všetci ostatní. Expresívnu formu postavenú na fúzii všemožných žánrov len tak ľahko nezaškatuľkujete. Xiu Xiu je ultra naliehavá (často osobná) spoveď v rozmedzí všetkého od post-punku, cez sadistické avant-elektronické excesy, až po kontroverznú performance.

Stewart nešetrí nikoho, so svojimi úzkosťami, ale aj s čokoládou sa rád podelí. Tento veselý popík tagujú názvy ako Dear God I Hate Myself, alebo This Song Is a Mess But So Am I. Katarzia nikdy nebola bližšie.

Deerhoof, Former Ghosts, Zola Jesus, Grouper, Einstürzende Neubauten, Joy Division – to sú mená s ktorými je Stewartov projekt najčastejšie dávaný do súvislosti. Právom, pretože s mnohými spolupracoval. „Workshop s esenciou krásy a hnusu je otvorený každému, stačí odhodiť šaty a nechať sa láskať, tabula rasa zdarma pri východe,“ píše Jakub Juhás v profile Xiu Xiu a rovnako to platí aj pre predposledný júlový Subclub. Jamie vás už čaká.

Klub sa otvorí o 21:00, intro set odohrá St.Mark, koncert začne cca o 22:00, vstupné je 5€. Po koncerte nasledujú Indie Hits a vstupné 3€, pre návštevníkov koncertu je Indie zadarmo.

Info a FB event tady:
https://www.facebook.com/groups/7994349994#!/event.php?eid=246534518705697

XiuXiu

Zdroj: Subclub
Publikoval: Redakcia GREGI.NET