Koncert, ktorý vás zaručene roztancuje. Na Slovensko prichádza najlepšia ABBA revival show

ABBA patrila k najpopulárnejším skupinám sedemdesiatych a osemdesiatych rokov. Stačilo pár tónov ich piesní a chytľavá hudba hneď roztancovala všetkých ľudí. Najväčšie hity ako „Mamma Mia“, „Dancing Queen“ alebo „Chiquitita“ teraz prichádza na Slovensko predstaviť najúspešnejšia revivalová skupina. Show A Tribute To ABBA môžete vidieť už 27. apríla v Bratislave.

Camilla Dahlin a Katja Nord milovali piesne švédskej legendárnej kapely ABBA. V roku 1996 preto požiadali pôvodných členov zoskupenia Björna Ulvaeusa a Bennyho Anderssona o súhlas, aby mohli spievať ich evergreeny a koncertovať s nimi po svete. Odvtedy dvojica speváčok vystupuje na pódiách v úlohách pôvodných členiek skupiny Agnethy Fätskog a Anni-Frid Lyngstad. Vybrali si pomenovanie Waterloo, s ktorým sa preslávili aj medzi fanúšikmi ABBY, ktorí ich dodnes milujú.

Zatiaľ čo niektorí revival interpreti skladby svojich idolov často mierne upravujú, Camilla a Katja si dali za cieľ, že sa chcú na Agnethu a Anni-Frid čo najviac podobať. Divákom tak chceli priniesť čo najvernejší zážitok, aký mohli kedysi zažiť na koncertoch skupiny ABBA. Dvojica speváčok neslávi úspech len počas živých vystúpení. V roku 1999 sa zúčastnili televíznej šou Sikta mot Stjärnorna, v ktorej hľadali spevácke talenty najviac sa ponášajúce na známych interpretov. Dahlin a Nord v nej obsadili prvé miesto a vďaka tomu sa dostali na európske finále v Manchestri.

Jedno z ocenení prišlo aj z fanúšikovskej obce. Holandský fanklub im udelil titul „Najlepšia ABBA od ABBY“ za najdokonalejšie stvárnenie ich obľúbenej skupiny. Dvojica speváčok sa snaží pre čo najlepší zážitok používať originálny zvuk ich piesní a taktiež si šijú vlastné kostýmy, ktoré sú vernými kópiami modelov, ktoré nosili členovia pôvodnej kapely.

Čerešničkou na torte je, že Camillu a Katju sprevádzajú aj dvaja originálni členovia ABBY. O hudobnú stránku ich vystúpení sa postarajú saxofonista Ulf Andersson a gitarista Janne Schaffer, ktorí si zahrali aj s Anni-Frid, Agnethou, Björnom a Bennym. Vďaka tomu sú ich vystúpenia autentickejšie a prinášajú rovnakú energiu ako kedysi koncerty samotnej ABBY.

Obe speváčky boli veľkými fanúšičkami švédskej skupiny. Po rozpadnutí kapely pozvali Camillu na nahrávanie klipu k piesni „Thank you for the music“. So spevom začínali ako tínedžerky. Postupne sa stali hlavnými speváčkami v rôznych kapelách. Vyskúšali si aj také hudobné štýly ako rock, jazz, folk či pop. Naspievali skladby pre deti a podieľali sa na zadných vokáloch pre viaceré projekty a skupiny.

Camilla a Katja prichádzajú na Slovensko s projektom „THE SHOW – A TRIBUTE TO ABBA“, ktorý vytvorili v spolupráci so CSB. Počas koncertu zaznejú všetky najznámejšie hity tejto skupiny, ktoré budú sprevádzané veľkou šou. Týmto projektom už vypredali haly na celom svete. Vystúpili aj v Hollywood Bowl, Royal Albert Hall a na Wembley. Koncert sa uskutoční v sobotu 27. apríla 2024 v Bratislave, v PEUGEOT aréne. Lístky sú v predpredaji prostredníctvom spoločnosti Ticketportal.

Zdroj: TS